Vijesti 11.05.2017.

Firma iz Banjaluke primalac zaplijenjenih lijekova za potenciju vrijednih milion evra?

ČITANJE: 1 minuta

Milion i po tableta za potenciju vrijednosti od oko milion evra zaplijenjeno je na granici Srbije i Makedonije na graničnom prelazu Preševo. Uprava carina je saopštila da su carinici zaplijenili krijumčarenu robu i sprečili da u Srbiju uđe tovar krijumčarenih lijekova u vrijednosti oko milion evra.

Kako se navodi, tovar je otkriven u kamionu aerodromskog prevoznika iz Skoplja koji je pošiljku lijekova iz Indije trebalo da preveze do beogradskog aerodroma.

Kao primalac je naznačena kompanija “Er Srbija” koja je pošiljku trebalo da uputi u Beč, dok je kao krajnji korisnik navedena firma iz Banja Luke.

Dodaje se da su carinici uočili brojna neslaganja, iako je tovar pratila dokumentacija sa garancijom izdatom u Makedoniji i navedenom vrijednošću od svega 7.000 evra. Službenici su za neke lijekove utvrdili da ih ima više nego što je u dokumentaciji prijavljeno, dok je bilo i nekih koji uopšte nisu bili prijavljeni, a pronađeni su u tovaru.

Najviše je bilo lijeka za potenciju “Kamagra 100”, čijih je 40.000 tabli prijavljeno, a u tovaru se nalazila šest puta veća količina, odnosno ukupno 253.800 tabli, što znači da je otkriven višak od 213.800 tabli.

Procijenjena vrijednost “Kamagre 100” je gotovo 850.000 evra. U tovaru je pronađeno i 1.000 kutija lijeka “Cenforce 200” koji uopšte nije bio prijavljen, kao ni 500 kutija lijeka za probleme sa potencijom “Sildalis”. Vrijednost tog dijela neprijavljenog tovara procijenjena je na 130.000 evra.

 

(Tanjug)