Fondu PIO izvršena isplata dividende od 5.084.827 KM

Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske danas je kao osnivaču Penzijskog rezervnog fonda izvršena isplata dividende u ukupnom iznosu od 5.084.827 KM, saopšteno je iz Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske.

Isplata je izvršena prema odluci Upravnog odbora Fonda PIO Republike Srpske.

“Kao rezultat procesa restrukturisanja portfelja PREF-a, u 2018. godini je nastavljen trend stabilnih prihoda od kamata po osnovu ulaganja u dužničke hartije od vrijednosti i depozite, te su prihodi od kamata u prošloj godini dostigli 4,80 miliona KM. U strukturi prihoda, dividende i dalje čine najznačajniji prihod PREF-a”, navodi se u saopštenju PREF-a.

U saopštenju je pojašnjeno da je u 2018. godini ostvaren prihod od dividende u iznosu od 5,41 milion KM, te da je kao i prethodnih godina, preduzeće sa najvećom dobiti i najvećom dividendom koja je isplaćena PREF-u “Telekom Srpske”, koji je PREF-u prošle godine isplatio dividendu u iznosu od 5,1 milion KM.

Direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske Miloš Grujić rekao je da su danas u trezor Republike Srpske uplatili dividendu u iznosu od 5,084 miliona KM.

“Prema Zakonu o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske, ovaj iznos poslužiće za podršku sistemu obaveznog penzionog osiguranja. Zadovoljni smo što i ove godine isplaćujemo dividendu u maksimalno Zakonom dozvoljenom iznosu. Od osnivanja smo kontinuirano povećavali učešće dužničkih hartija u portfelju PREF-a, a time i prihode od kamata”, pojasnio je Grujić.

Prema njegovim riječima, trenutno je 40 odsto portfelja PREF-a ili 92 miliona KM u dužničkim instrumentima, što garantuje da će i u budućnosti pružiti podršku penzijskom sistemu Republike Srpske.

(Srna)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba