Vijesti 06.05.2017.

(FOTO) Arseniću prijetili, a sina mu pretukli

ČITANJE: 2 minute

Nenad Arsenić zvani Arsena, Banjalučanin koji godinama radi na obezbjeđenju banjalučkih klubova, tvrdi da su mu dvojica mladića brutalno isprebijala sedamnaestogodišnjeg sina, a da policija, kako kaže, još nije ništa uradila na pronalasku i kažnjavanju napadača.

Napad se, po njegovim riječima, odigrao u banjalučkom naselju Kočićev vijenac. Smatra da je njegov sin žrtva klasične sačekuše.

“Sinu su nanesene teške povrede, a konstatovane su u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci. Kao posljedica udaraca otekli su mu desna strana lica, ali i potiljak. Ima i posjekotine s unutrašnje strane usne. Na nogama ima razderotine, ali i veliku modricu na leđima”, navodi Arsenić.

Prema njegovim riječima, sinu su mu prišli s leđa i riječ je o kukavičkom činu. Arsenić tvrdi da je njemu prethodno prijećeno.

“Mogu sa stoodstotnom sigurnošću da tvrdim da je ovaj napad epilog ranije prijetnje koja mi je upućena. Napali su mi sina usred bijela dana, u utorak, u 16 časova”, naglasio je Arsenić u izjavi za “Nezavisne”.

On kaže da je sam uspio da otkrije imena mladića za koje sumnja da su mu pretukli sina.

“Pošto policija traljavo radi na istrazi, morao sam sam da se raspitam. Uspio sam da saznam da je jedan napadač iz Srbije, i to I.Ž. (40), a drugi iz Banjaluke  D.K. (27), koji je odranije poznat policiji. Odgovorno tvrdim da ih neko štiti iz policije”, naglašava Arsenić.

On je pozvao banjalučku policiju da što prije rasvijetli ovaj slučaj.

“Ja stojim na raspolaganju policiji.  Cilj mi je da se slučaj što prije rasvijetli, a ne da se zataškava. Sve se odigralo pred brojnim svjedocima, mislim da je lako pronaći napadače i da to policija mora uraditi”, zaključio je Arsenić.

Iz Policijske uprave  (PU) Banjaluka “Nezavisnim” je potvrđeno da je slučaj prijavljen Policijskoj stanici (PS) Centar 2. maja, oko 17 časova.

“Prijavljeno je da je nepoznato lice na nepoznatoj lokaciji podesnim predmetom povrijedilo oštećenog, koji se zbog zadobijenih povreda obratio u Službu hitne pomoći. Prijavitelj je upoznat da je, kada se zdravstveno stanje oštećenog poboljša, potrebno da oštećeni s medicinskom dokumentacijom pristupi u službene prostorije PS Centar”, kažu iz PU Banjaluka.

Kako su dodali iz policije, na osnovu korisnih informacija koje bi im bile dostavljene biće preduzete potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja prekršajne ili krivične odgovornosti osumnjičenih.

“Rad na identifikovanju je u toku”, navela je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

(Nezavisne)