Magazin 19.02.2018.

Gitarski virtuoz Saša Dejanović večeras pred banjalučkom publikom

ČITANJE: 1 minuta

Solistički koncert “Od Baha do Barioza”, gitarskog virtuoza Saše Dejanovića biće održan večeras u 20 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra.

Maestro Saša Dejanović rođen je 1965. godine u Banjaluci gdje je i započeo svoje osnovno muzičko obrazovanje. Školovanje nastavlja u u srednjoj muzičkoj školi “Sarajevo” nakon čega upisuje studije gitare na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Zagrebu kod profesora Darka Petrinjaka.

Osvojivši veći broj značajnih nagrada 1986. godine postaje stipendista Fonda za mlade muzičare Koncertne direkcije Zagreb, koji je osnovan na inicijativu Ive Pogorelića, te se usavršava na “Academia Internazionale Superiore di Musica” u Italiji kod profesora Angela Gilardina. Studije završava u Engleskoj na “Royal College of Music” u Londonu.

Učestvovao je na raznim festivalima i seminarima klasične gitare u Hrvatskoj, BiH, Grčkoj, Mađarskoj i Njemačkoj, radeći sa profesorima D. Ruselom, H. Käppelom, N. Smitom, R. Auselom i Nj. Lendlom. Nastupao je u značajnim koncertnim dvoranama.

(Glas Srpske)