Politika 23.06.2022.

Glamočak: SDS podržao skup veterana u Banjaluci jer su tražili podršku

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Glamočak rekao je da su poslanici ove stranke podržali Udruženje Veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata čiji su članovi juče održali protestni skup u Banjaluci, jer su oni zatražili podršku opozicije.

Glamočak je u Јutarnjem programu RTRS-a rekao da to što SDS nije podržao nedavni skup “Sloboda” Boračke organizacije Republike Srpske, ne znači da se ova stranka svrstava na bilo čiju stranu, odnosno stranu onih koji su okrenuti protiv aktuelne vlasti.

On je rekao da SDS podržava borbu za prava svih boraca.

Kada je riječ o posljednjoj posebnoj sjednici NSRS na kojoj nije podržan veto srpskog člana Predsjedništva BiH na sporazum sa Velikom Britanijom, Glamočak je rekao da je SDS smatrao da nije vrijeme za ulaganje veta, dodajući da se ovaj institut “poteže na upitne stvari”.

– Tim vetom guramo prste u oči jačima od sebe, a to nije dobro za Republiku Srpsku, što se i pokazalo – naveo je on.

Govoreći o tome zašto opozicija nije podržala zaključke NSRS o protivljenju sankcijama Rusiji, Glamočak je istakao da se SDS ne plaši izjašnjavanja u NSRS, tvrdeći da se BiH pridružila sankcijama Rusiji, a da je ova stranka podržala stav da Republika Srpska treba da ostane neutralna.

(E.M)