Vijesti 06.11.2018.

GODIŠNJICA UBISTVA MILANA VUKELIĆA Monstruozno ubistvo još uvijek nerasvjetljeno

ČITANJE: 2 minute

Danas se navršava 11 godina od monstruoznog i još uvijek nerasvijetljenog ubistva građevinskog inženjera Milana Vukelića. 

Milan Vukelić, koji je bio zaposlen u Zavodu za izgradnju Banjaluka, ubijen je u eksploziji autobombe u novembru 2007. godine u neposrednoj blizini sjedišta MUP-a RS.

Sa Vukelićem je u automobilu bio Tomislav Dobrnjac, kojem su nakon teških povreda amputirane noge.

Porodica i prijatelji godinama tvrde da je Vukelić ubijen zato što se zamjerio građevinskoj mafiji.

Dva dana prije ubistva Vukelić je govorio u medijima i pokazivao dokumentaciju o navodno sumnjivim milionskim poslovima Grada Banjaluka i Zavoda za izgradnju.

Miljan Kovač, novinar koji je pisao o tim temama, a nedavno je objavio i knjigu o ubistvu Milana Vukelića, ranijih godina je, na godišnjicu njegove smrti, organizovao protestne šetnje. Sada je, međutim, odlučio da umjesto u šetnju nezadovoljne građane pozove da se pridruže protestu na Trgu Krajine.

– Prethodnih godina sam vas pozivao na protesnu šetnju Banjalukom sa  pitanjem: Ko je ubio Milana Vukelića? Odgovor nikada nismo dobili, ali od traganja za istinom nikada nećemo odustati. U međuvremenu se desio niz neriješenih ubistava u Banjaluci, za koja niko nije odgovarao. Nepravda je kulminirala. Monstruozno ubistvo Davida Dragičevića prelilo je kap u čaši i zato vas ove godine, umjesto u šetnju, pozivam da se na Trgu pridružite protestu grupe “Pravda za Davida” – poručio je Kovač.

Na trgu Krajine će večeras biti i Drenka Vukelić, supruga ubijenog Milana, koja tvrdi da godine prolaze, a u istrazi nema nikakvog pomaka.

– Ne znam šta bih vam uopšte rekla. Kako su ćutali prvog dana, tako ćute i danas; nikakvih novosti, nikakvog pomaka. Teško onom ko u ovoj zemlji traži pravdu – rekla je za Srpskainfo Drenka Vukelić.

(Srpskainfo)