Vijesti 15.07.2020.

GOLUB: Unošenje hemijskih supstanci u vode može imati posljedice po ekosistem

ČITANJE: 1 minuta

Vanredni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci Dragojla Golub izjavila je Srni da unošenje bilo kakve strane hemijske supstance u prirodne vode može imati negativne posljedice po biljni i životinjski svijet koji naseljava taj ekosistem.

Komentarišući nedavno objavljeni video-snimak na kome poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić skače u rijeku Ukrinu koja je puna pjene, Golubova je rekla da to što neka supstanca nije štetna za čovjeka, ne znači da nije štetna za biljke, ribe, organizme koji naseljavaju vodeno dno ili mikroorganizme koji grade životnu zajednicu tog vodenog tijela.

“S tim u vezi, unošenje bilo kakvih hemijskih supstanci u prirodne vode riskantno je i nepoželjno, a u ovom konkretnom slučaju i krajnje nepotrebno”, navela je Golubova.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić ranije je postavio na svom profilu na društvenoj mreži “Tviter” video-snimak na kojem skače u rijeku Ukrinu, koja je puna pjene.

(Srna)