Vijesti 31.10.2018.

„GRAĐANSKA PATROLA“: Novi vandalizam na igralištu kod stadiona BSK-a

ČITANJE: 2 minute

Putem mobilne aplikacije „Građanska patrola“, sugrađani su i tokom protekle sedmice uglavnom prijavljivali komunalne probleme sa terena.

I ovaj put izdvojilo se nekoliko tema, a to su kvarovi na javnoj rasvjeti, nepropisno odložen otpad, nedostatak pokopaca na šahtovima, oštećene igračke na dječijim igralištima i kao poseban problem – uništavanje rekvitzita na sportskim igralištima.

Građani su prijavili oštećenje sportskih rekvizita na igralištu kod stadiona BSK-a u naselju Kočićev vijenac. Ovo igralište je obnovljeno prije dvadesetak dana, a vandalsko  ponašanje pojedinaca dovelo je do toga da je odvaljen obruč koša i oštećena konstrukcija rukometnog gola.  Isti slučaj zabilježen je nedavno i u Ravnogorskoj ulici u naselju Nova varoš, gdje je na sportskom igralištu odvaljen obruč koša. Gradska uprava i ovaj put najoštrije osuđuje vandalsko ponašanje pojedinaca i apeluje na sve građane za čuvaju zajedničku imovinu, a sve nepravilonosti da prijave nadležnim gradskim službama.

Na dječijim igralištima u Aleji Svetog Save kod dvorane Borik i u Parku Mladen Stojanović, prijavljeno je oštećenje sprava za igru. Iz Odjeljenja za komunalne poslove odgovaraju da će se pristupiti popravci po izboru najpovoljnijeg ponuđača na javnom pozivu.

Mještani Zelengorske ulice su prijavili da je trotoar zatrpan granjem, a nadležne gradske službe su izdale nalog preduzeću „Čistoća“ da ukloni otpad i uredi lokaciju.

U Ulici Save Kovačevića prijavljeno je nakrivljeno drvo na trotoaru koje ugrožava bezbjednost saobraćaja. Na osnovu prijave, biće traženo mišljenje stručne komisije koja će razmotriti prijavu i odučiti da li će drvo biti ukloljeno.

Kada je u pitanju javna rasvjeta, prijavljeno je da ne rade svjetiljke koje osvjetljavaju stepenice na pasareli u Ulici Ive Andrića, a odmah po prijemu prijave, izdat je nalog za popravku.

Nedostatak poklopca na šahtu prijavljen je u Ulici Jovana Dučića, a nadležno odjeljenje je izdalo nalog izvođaču radova da postavi novi poklopac.