Vijesti 27.04.2018.

“GRAĐANSKA PATROLA” Stiglo 25 prijava o problemima u gradu

ČITANJE: 1 minuta

Za jedan dan, koliko je aplikacija ”Građanska patrola” u funkciji, stiglo je 25 prijava o problemima u gradu, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

Aplikacija ”Građanska patrola” putem koje građani mogu snimati i prijavljivati probleme u Banjaluci aktivna je od juče u podne.

”Građanska patrola” omogućava da građani mobilnim telefonima na licu mjesta fotografišu određeni problem na koji naiđu i o tome obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će preduzeti potrebne korake.

Primarno je namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti, kao što su neispravna saobraćajna signalizacija, oštećenje javnih površina (kolovoz, trotoari i pješačke zone).

Građani na ovaj način mogu da prijave i slučajeve divljih deponija, neispravnih kontejnera, zaprljanosti i oštećenja javnih i zelenih površina, začepljenih slivnika, zatim oštećenja parkovske opreme, nadstrešnica (autobuske stanice), urbane opreme i uređaja na parkingu, te stubića i ograda, kao i neispravne javne rasvjete.

Aplikacija bi trebalo da podigne efikasnosti komunikacije između građana i gradskih službi. Iz Gradske uprave pozvali su sugrađane da što više koriste ovu aplikaciju i tako zajedno sa gradskom administracijom rješavaju uočene komunalne nepravilnosti.

Aplikacija je dostupna na platformama “Plej stor” i “Ap stor”.

(Mondo)