Vijesti 12.11.2018.

GRAĐANSKA PATROLA Uklonjen otpad sa više lokacija

ČITANJE: 1 minuta

Nepropisno odlaganje otpada i stvaranje „divljih deponija“, bile su najčešće prijave sugrađana stigle putem „Građanske patrole“ tokom prošle sedmice.

Po nalogu Komunalne policije, ekipe „Čistoće“ odvezle su otpad sa prijavljenih lokacija iz ulica: Vojvode Pere Krece, Patrijarha Arsenija Čarnojevića, Gavrila Principa, Banović Strahinje i Dragana Bubića, te očistile kontejnersko mjesto u Dr Vojislava Đede Kecmanovića. Takođe, izdati su nalozi za uklanjanjem otpada iz Ulice Koste Jarića i deponije iz Bulevara Stepe Stepanovića kod Studentskog doma.

Po prijavi sugrađana da je u Ulici Knjaza Miloša 10c, neispravan kontejner za smeće, iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove ističu da je dat nalog „Čistoći“ za zamjenu kontejnera. Takođe, po nalogu odjeljenja – u Ulici Nikole Pašića vraćen je kontejner na prvobitnu lokaciju.

Nalozi su izdati i za popravku kvara na svjetiljkama javne rasvjete na raskrsnici ulica Miloša Obilića i Cara Lazara i u parkiću kod „Kastela“.

Prijavljeno je više nepropisnih parkiranja vozila i blokiranja vozilom ulaza u privatne garaže i u vezi s tim iz Komunalne policije obavještavaju sugrađane da je takve slučajeve najbolje prijaviti na telefonski broj dežurne službe tog odjeljenja kako bi se moglo što prije reagovati.

Takođe komunalni policajci prekršajni nalog za nepropisno parkiranje jedino mogu da izdaju na osnovu fotografije koju oni zabilježe, a svaka prijava sugrađana je osnova za dalje postupanje. Ističu da dežurna služba, čiji je broj telefona: 051/306-464, prima prijave 24 časa.