Vijesti 02.06.2019.

GRAĐANSKA PATROLA: Ukradeno čak i gradsko zelenilo

ČITANJE: 1 minuta

Putem aplikacije „Građanska patrola“, protekle sedmice gradskim službama prijavljeno je nepropisno odlaganje otpada na više lokacija širom grada.

Prema podacim sa aplikacije, nepropisno odlaganje otpada građani su uočili i prijavili nadležnim na više lokacija – u ulicama Đorđa Jovetića, Vojislava Đede Kecmanovića, Gundulićevoj i Svetozara Ćorovića, te na šetalištu između Rebrovačkog i mosta Venecija. Po prijemu prijava, izdat je nalog „Čistoći“ da ukloni otpad kako ne bi dolazilo do stvaranja divljih deponija.

Pored toga, u Ulici Dragiše Vasića prijavljena je, između ostalog, i krađa javnog zelenila. Gradska uprava i ovim putem apeluje na sve sugrađane da čuvaju gradsko zelenilo kao zajedničko dobro, a da ovakve slučajeve prijave Odjeljenju za komunalne poslove ili Komunalnoj policiji.

Građani su, između ostalog, uočili i prijavili začepljen kanalizacion šaht u Njegoševoj ulici, a, po prijemu prijave, „Vovododu“ je naloženo da riješi ovaj problem. Putem „Građanske patrole“, građani su postavili i pitanje u vezi sa uklanjanjem sprava sa dječijeg igrališta na Kastelu, na što su iz Odjeljenja za komunalne poslove istakili da su sprave oštećene i da će biti popravljene i vraćene na istu lokaciju.