Vijesti 19.12.2018.

GRADSKA UPRAVA Finansijska podrška za 22 turističke manifestacije

ČITANJE: 1 minuta

Kako bi obogatio turističku ponudu, grad Banja Luka će u idućoj godini finansijski podržati ukupno 22 različita dešavanja, koje će naći u kalendaru turističkih manifestacija.

Manifestacije su odabrane putem javnog poziva, na koji su se mogla prijaviti udruženja građana, pravna lica, odnosno organizatori turističkih manifestacija.

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku pripremilo je kalendar manifestacija, koji će se naći na sjednici Skupštine Grada 26. decembra.

-U kalendaru će se naći manifestacije koje su sufinansirane i organizaciono podržane od strane Grada, pošto promovišu širok spektar turističkih aktivnosti – pojasnili su iz nadležnog odjeljenja.

Sveukupno, na javni poziv je zaprimljeno 29 prijava, a zacrtani uslovi za finansijsku podršku ispunjeni su u slučaju 22 planirane manifestacije.

Planirane manifestacije odnose se na niz sadržaja, koje mogu privući turiste, od kulturnih i adrenalinskih dešavanja pa sve do gastro-festivala.

Tako su svoje mjesto u kalendaru, između ostalih, našli festivali čokolade, vina, piva, ali i Treći ćevap fest koji je prošle godine oborio sve rekorde posjećenosti, kada je privukao više od 20.000 Banjalučana i turista iz regiona.

Tu su i festival viteštva, moto fest, ljetnji sajam, te više dešavanja na Vrbasu. U kalendar je uvršten i penjački festival „Drill and Chill“.

-Dodatni sadržaji i originalne manifestacije sigurno će privući dodatne posjetioce našem gradu – zaključili su iz odjeljenja.