Vijesti 02.11.2018.

GRADSKA UPRAVA Novčana pomoć za višečlane porodice

ČITANJE: 1 minuta

Komisija za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece danas je objavila preliminarnu rang-listu, po kojoj će ovaj vid podrške dobiti šest višečlanih porodica, rekli su iz Gradske uprave.

Po prvi put, jednokratne novčane pomoći biće dodijeljene putem javnog poziva.

Iznosi koji će biti dodijeljeni kreću se od dvije do pet hiljada KM, a ukupno za šest porodica iz budžeta će biti izdvojeno 21.500 KM.

Kako su naveli iz resornog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku – rang lista je sačinjena na osnovu sljedećih parametara: broj bodova po osnovu broja djece, ostvarenog prava na novčanu pomoć, te na dodatak za djecu i materinski dodatak, statusa samohranog roditelja, stambene situacije, zdravstvene situacije i ranijeg korišćenja ovog vida pomoći od strane grada.

U roku od osam dana od dana objavljivanja ove preliminarne rang liste, podnosioci prijave na javni poziv imaju pravo prigovora na istu. Prigovori se podnose gradonačelniku putem Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece raspisan je 17. avgusta.

Komisija je utvrdila da od ukupno zaprimljenih 33 zahtjeva- 29 ispunjava uslove propisane Pravilnikom o dodjeli jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

Podržane su prijave šest porodica, sa najvećim brojem bodova.

(Srpskainfo)