Vijesti 07.10.2022.

Gradska uprava: Preduzimamo sve da ne dođe do zatvaranja Gradskog olimpijskog bazena

ČITANJE: 1 minuta

-Grad Banja Luka je učinio sve sa svoje strane kako bi se odblokirao račun „Akvane“ i kako bi to preduzeće i Gradski olimpijski bazen mogli nesmetano da rade, a radnici da dobiju plate, saopšteno je iz Gradske uprave Banja Luka.

Očekuje se da će preduzeće „Novoteks“ potpisati sporazum o predloženom rješenju, prema kojem bi Grad naslijeđena dugovanja „Akvane“ isplaćivao u mjesečnom anuitetu do isplate kompletnog duga, uz uslov da se odblokiraju računi „Akvane“.

“Sa strane Grada uloženi su maksimalni napori da se „Akvana“ izvede iz stanja izazvanog višemilionskim dugovanjima, koja su nastala ranijih godina i zbog kojih je sada, nažalost – najavljena obustava rada Gradskog olimpijskog bazena. Pozvane su sve strane da se zajedno dođe do najboljeg rješenja jer je prioritet da radnicima što prije budu isplaćene plate i da „Akvana“, a time i Gradski olimpijski bazen – normalno funkcionišu. O ovoj temi u više navrata obraćao se i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je pozivao sve strane na zajednički dogovor i pronalazak rješenja za deblokadu računa JP „Akvana“”, saopšteno je.

Podsjećamo, nova gradska administracija naslijedila je višemilionska dugovanja „Akvane“ koja su nastala tokom ranijih godina.

(E.M)