GRADSKO POZORIŠTE “JAZAVAC”: “Vitez iz Vilsonove” otvara reviju predstava za djecu

Izvedbom predstave “Vitez iz Vilsonove” večeras, s početkom u 18 časova, u Gradskom pozorištu “Jazavac” zahvaljujući sponzorima ovog pozorišta počeće i revija predstava za djecu, koja će obradovati najmlađe ljubitelje pozorišta i njihove roditelje cijenom ulaznice od samo dvije KM.

“‘Vitez iz Vilsonove’ je romantična bajka, smještena u predrenesansni period. To je priča o sukobu stare i nove generacije svakog doba i o tome kako je uvijek neophodna revolucija kako bismo se riješili okova prošlih vremena i zastarjelih uvjerenja”, piše u opisu ove predstave.

Nakon “Viteza iz Vilsonove” spisateljsko-rediteljskog dvojca Marijana Aracki i Slobodan Perišić, sljedećeg četvrtka na repertoaru je komad legendarnog Duška Radovića “Kako su postale ružne reči”, a potom slijede “Put po svijetu na trotinetu” Todeta Nikoletića 21. februara i “Ljubavna slikovnica” Aleksandre Spasojević 28. februara. Pored teksta u “Ljubavnoj slikovnici”, Spasojevićeva potpisuje i režiju u posljednje tri nabrojane predstave. Sve predstave počinju u 18 časova.

Kako je za “Nezavisne” kazao Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta “Jazavac”, pomenuta revija pokrenuta je u cilju popularizacije pozorišta među najmlađom publikom.

“To je prva i osnovna stvar zbog koje smo pokrenuli ovu reviju, a prosto i oni koji ne mogu doći u pozorište na ovaj način imaju priliku da sebi priušte karte. Inače, popularizacija pozorišta među najmlađom publikom je zapravo i jedan od glavnih ciljeva Gradskog pozorišta ‘Jazavac’. Nadamo se da će sale biti pune. Za prvu predstavu karte su već rasprodate. Zahvaljujemo našim sponzorima i svima koji su učestvovali i pomogli nam da možemo da prodajemo karte po ovoj minimalnoj cijeni, jer bez njihove pomoći ne bismo uspjeli”, rekao je Savanović, pozivajući djecu i roditelje da pogledaju predstave.

Pored “Jazavca”, radosna vijest za najmlađe ljubitelje pozorišta dolazi i iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske, gdje se takođe krajem februara očekuje revija predstava, ovaj put po cijeni ulaznice u iznosu od 3 KM.

Predstave će igrati u sljedećim terminima: subota, 23. februara, u 18 časova “Odisej – san o povratku”, nedjelja, 24. februara, u 11 časova “Škola za pačiće”, ponedjeljak, 25. februara, u 18 časova “Maša i medo”, utorak, 26. februara, u 18 časova “Kralj žabac”, srijeda, 27. februara, u 18 časova “Mačak u čizmama”, te četvrtak, 28. februara, u 18 časova “Pinokio”. Revija će biti nastavljena i u martu, a termini izvođenja su: petak, 1. mart u 18 časova “Vuk i sedam jarića u Muzeju bajki”, subota, 2. mart, u 18 časova “Folklorna magija” i nedjelja, 3. marta, u 11 časova “Doživljaji mačka Toše”.

(Nezavisne)

 

 

SUBAŠIĆ: Gačić je tri mjeseca volontirao u „Mozaiku prijateljstva“

Nakon što je iz bihaćkog zatvora stigao u Banjaluku, serijski ubica Edin Gačić je počeo da volontira u humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“. Miroslav Subašić iz „Mozaika“ za SrpskaCafe kaže da je to bio dogovor Centra za socijalni rad i policije. – Oni su se tako i dogovorili i on je počeo da volontira kod nas

Voda stiže u više dijelove Česme

Izgradnja vodovodne mreže u nekoliko ulica i naselja, kao i projektovanje nove, neizgrađene mreže, u ovoj godini planirano je u vrijednosti od 780.000 KM, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove. Konkretno, u planu je izgradnja vodovoda Česma II, III i IV visinska zona, vodovoda Jagare i Banjica, podsistem Rekavice, te izgradnja vodovoda Mišin Han.

EVO KAKVO NAS PROLJEĆE OČEKUJE Objavljena dugoročna prognoza

Meteo portal “Severe Weather Europe” objavio je da će sljedeća sedmica u velikom dijelu Evrope, uključujući i Balkan biti natprosječno topla, dok je meteorološki servis “AccuWeather” danas otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na proljeće. Proljeće će, prema predviđanjima meteorologa “AccuWeathera” u mnoge dijelove Evrope stići ranije, dok će se snijeg i zima u drugim dijelovima

Počela sanacija gradskih ulica

U okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, ovih dana je počela sanacija gradskih ulica, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. “Konstatovali smo gdje su najveća oštećenja koja ugrožavaju bezbjedno odvijanje saobraćaja i krenuli u privremenu sanaciju oštećenih saobraćajnica tzv. hladnom asfaltnom masom”, istakao je načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić. On pojašnjava, da u ovom periodu

TEGELTIJA O IMENOVANJU DALIDE BURZIĆ: Razumijem bol Memića, ali ne možemo nikoga eliminisati na osnovu nedokazanih tvrdnji

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija oglasio se na Facebooku povodom jučerašnjeg imenovanja glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić za sudiju Suda Bosne i Hercegovine, koje je izazvalo burne reakcije dijela javnosti te porodice Dženana Memića. “Kao čovjek, imam puno razumijevanje za svu bol, tugu i ogorčenost gospodina Memića i zbog toga ne mogu da

UKC: Citogenetička laboratorija vodeća u BiH

Citogenetička laboratorija Odjeljenja za medicinsku genetiku Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske vodeća je u BiH po broju urađenih prenatalnih citogenetičkih analiza. Iz UKC-a je saopšteno da je to jedina takva laboratorija u Srpskoj, koja pruža usluge za čitavo područje Republike, kao i da je od 2009. do 2019.

STANIVUKOVIĆ: Privremeno napuštam RS i BiH, ugrožena mi je lična sigurnost

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je danas da će medijima biti dostupan još danas i da će se privremeno povući iz javnosti zbog lične sigurnosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima. “Za vikend već neću biti u zemlji. Danas sam još tu i večeras ću još neke