Biznis 22.11.2021.

Grbić: “Gradsko groblje” posluje stabilno i konstantno unaprijeđuje usluge

ČITANJE: 2 minute

Za prvih devet mjeseci u ovoj godini, Gradsko Groblje Banjaluka ostvaruje vidljive pomake u stabilizaciji preduzeća, a uprkos naslijeđenim problemima i efektima pandemije na tržište i ukupnu situaciju u društvu, preduzeće posluje sa dobitkom, poručio je direktor banjalučkog Gradskog groblja Željko Grbić.

On je dodao da su potraživanja od kupaca veća od dugovanja prema dobavljačima, te da se krediti preduzeća redovno servisiraju, a redovno se izmiruju i obaveze prema zaposlenima, Poreskoj upravi i UIO BiH.

– Naravno da uvijek može bolje i da moramo da unaprijeđujemo i poslovanje i usluge građanima. Podsjetiću da se Gradsko Groblje JK a.d. Banjaluka finansira iz vlastitih prihoda, da nije ni po kojem osnovu budžetski korisnik (Grada) i da se svi prihodi ostvaruju na bazi tržišne konkurencije. Svjesni smo i “divljanja cijena”, pa smo postupcima javnih nabavki ugovorili stabilne cijene, posebno za postupke gdje imamo potpisan Okvirni sporazum za više godina – istakao je Grbić.

Dolaskom nove gradske admnistracije, u javnim preduzećima se insistira na domaćinskom i profesionalnom odnosu u radu, što olakšava posao i predstavlja podršku svima koji žele da unaprijede stanje u preduzećima, a Gradsko groblje je jedno od preduzeća kojem je osnovni cilj da ponudi što bolju uslugu građanima, istakao je direktor Gradskog groblja.

– Imamo najveću ponudu pogrebne opreme u gradu Banjaluka, ali i u okruženju. Posebnu pažnju smo posvetili ponudi za pogrebnu opremu koju vršimo putem Komisione prodaje. To znači da je izložena roba u Salonu pogrebne opreme koji se nalazi u sjedištu Društva u naselju Vrbanja u vlasništvu proizvođača i tek nakon prometovanja opreme “Gradsko groblje” Banja Luka stvara obavezu prema Komitentu.Obezbijedili smo tako konkurentnost u cijenama ponuđača opreme u korist građana i između ostalih pogrebnih preduzeća koja posluju u gradu i ističemo se i kvalitetom opreme i povoljnim cijenama koje nudimo građanima. Ono što je najvažnije, uprkos realno teškoj situaciji i nepovoljnim tržišnim uslovima, uspijevamo ne samo da održimo preduzeće stabilnim nego i da aktivno radimo na unaprijeđenju usluga i poslovanja – naglasio je Grbić.