Vijesti 15.02.2016.

Humanitarna radionica: Crteži “Za hrabra mala srca”

ČITANJE: 2 minute
radionica
Đaci su danas iscrtali crteže u humanitarnoj likovnoj radionici pod nazivom “Za hrabra mala srca”, a ti radovi će biti okačeni u sobama na Odjelu dječje hematoonkologije UKC-a kako bi okruženje bilo ljepše za oboljele mališane.

Prije likovne radionice pušteni su baloni u vazduh ispred Muzeja RS, a pustili su ih đaci osnovnih škola “Branko Radičević”, “Ivo Andrić”, “Vuk S. Karadžić”, “Jovan Cvijić”, “Petar P. Njegoš”, te učenici  Tehnološke škole, uz prisustvo članova Udruženja roditelja djece oboljelih od malignih bolesti “Iskra RS” i tako se pridružili   obilježavanju Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti.

Učenica osmog razreda Ana Stanarević kaže da već dvije godine podržva  humanitarnu akciju “Za hrabra mala srca”.

-Nije mi bilo teško crtati muzejske eksponate, a crtanjem se bavim već duže vrijeme- istakla je Stanarevićeva.

Ljiljana Simurdić,  član Udruženja “Iskra RS”, kazala je da održavanje ovakve jedne radionice znači širenje glasa o bolesnoj djeci.

-Naša djeca su kao i sva druga djeca. Njih ne treba izbjegavati, već uključivati u šire životne tokove- navela je Simurdićeva.

Prema riječima Dijane Berić, sekretara  Udruženja “Iskra RS”, ovom radionicom   daje se psihološka podrška  i drugoj djeci iz cijelog  svijeta koja se bore protiv  kancera.

-Ove godine uspjeli smo da organizujemo likovnu radionicu. Djeca su imala priliku da crtaju  muzejske eksponate koji su im poslužili kao inspiracija, a završni crteži biće donirani Odjelu dječje hematoonkologije, a potom preseljeni u roditeljsku kuću  kada bude izgrađena- rekla je  Nataša Nogo, viši muzejski pedagog.

Večeras, u 19.00 časova, u Kulturnom centru Banski dvor, Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” Banja Luka promovisaće prvi bilten o radu Udruženja.

(NN)