Vijesti 28.04.2018.

HUMANOST NA DJELU Maturanti iz višečlanih porodica dobili prvu svečanu odjeću

ČITANJE: 1 minuta

U okviru akcije pomoći maturantima iz porodica sa četvoro i više djece, da se spreme za svečanost završetka školovanja, humani građani donirali su Udruženju „4 plus“ do sada dvadesetak haljina i odijela.

Kako je rekao predjsednik udruženja Jovan Radovanić, nekoliko djevojaka već je probalo i izabralo sebi haljinu koju će nositi na matursko veče. S obzirom da je svečano odijelo najveći izdatak za opremanje svakog maturanta, ove donacije mnogo znače porodicama.

– Zamislite, u ovom periodu neke familije treba da finansiraju odjednom dečiju ekskurziju i matursko veče ili proslavu diplome, ko će sve to spremiti. Ovom akcijom želimo da im pomognemo da bar ne razmišljaju o kupovini svečane odjeće, a djeca već dolaze, gledaju i biraju za sebe šta im odgovara. Ljudi uglavnom poklanjaju maturske haljine koje su nošene samo jednom upravo za tu priliku – rekao je Radovanović.

Akcija će trajati sve do maturskih proslava, jer u višečlanim porodicama trenutno ima pedesetak srednjoškolaca koji ubrzo polažu ispit zrelosti.

Građani voljni da pomognu mogu se obratiti udruženju u Ulici Petra Rađenovića, u naselju Lorka ili na broj telefona: 065/855-370

(srpskainfo)