Vijesti 27.12.2018.

Davor Dragičević najavio novi veliki skup u nedjelju

ČITANJE: 1 minuta

I večaras je u Banjaluci počelo okupljanje građana i pripadnika grupe “Pravda za Davida” na čelu sa Davorom Dragičevićem, ocem nastradalog Davida Dragičevića.

Kako javlja novinar “Nezavisnih” sa Trga Krajine, Davor je prošetao trgom sa upaljenom svijećom, nakon čega mu se u šetnji pridružio okupljeni narod. Na trgu je prisutan veliki broj policajaca koji okupljenom narodu ne dozvoljava zadržavanje na samom trgu, ali ih ne ometa u protestnoj šetnji kao i u okupljanju ispod tzv. krivog sata. Davor se zahvalio svim gradovima u bivšoj Jugoslaviji koji su mu dali podršku, kako njemu tako i Dženanu Memiću.

Davor je najavio da će i večeras prošetati, kako je rekao stazama njegovog sina. Policija je okupljene građane pozvala da se raziđu, na šta je narod glasno negodovao.

Suzana, Davidova majka se takođe zahvalila svima kojima nije važna vjera i nacija, a kojima je stalo do svoje djece. Grupa Banjalučana kreće u mirnu šetnju predvođenu Davorom Dragičevićem

Policija je rekla okupljenima da se trebaju skloniti sa Trga Krajine jer nemaju dozvolu za okupljanje, te da će u protivnom policija iskoristiti zakonsko pravo da upotrijebi silu kako bi spriječili nezakonito održavanje skupa

Davor Dragičević se obratio okupljenima, kazavši kako će svoje zahtjeve iznijeti u nedjelju u 18 časova, a da će se oni morati ispuniti do 9. januara.

“U nedjelju u 18 časova biće održan veličanstven skup. Pozivam sve da dođu i podrže Davida, Davora, Suzanu i Teodoru. Dođite ovdje na trg za mog sina”, kazao je Davor.

Kao i sinoć, Davor i okupljeni građani su krenuli prema tvrđavi Kastel, dok je policija ostala na samom trgu.

(Nezavisne)