Magazin 08.05.2020.

Ilario Alicante je novi potvrđeni hedlajner Fresh Wave Festivala!

ČITANJE: 2 minute

Italijanski producent i DJ Ilario Alicante stiže ovog ljeta na banjalučku tvrđavu Kastel i jedan je od hedlajnera predstojećeg Fresh Wave Festivala, koji će se održati od 6. do 8. avgusta!

Nakon što su svoje nastupe potvrdili Sven Vath i Artbat, još jedna velika zvijezda svjetskog elektronskog neba, Ilario Alicante, zasijaće kao headlajner na najvećoj bini predstojećeg izdanja festivala.

Riječ je o talentovanom izvođaču koji je svoj put ka muzičkim vrhovima započeo još kao klinac u Livornu ali pravi muzički uspon doživio je 2008. kada je zahvaljujući zanimljivim remix izdanjima zabilježio nastupe na značajnim evropskim festivalima poput Time Warp-a, a posebno lansiranje među crem de la crem uslijedilo je nedugo nakon tog vrućeg ljeta, kada je i zvanično postao član čuvene Cocoon familije.

Uslijedile su godine rada koje su za rezultat imale osnivanje sopstvene etikete Deep Moves, koja promoviše rad nadolazećih zvijezda, a 2016 godine nastaje Virgo, radionica u kojoj Ilario eksperimentiše sa zvukom kroz brojne saradnje sa drugim izvođačima. Virgo je vjerovatno uticao na kreativnost Ilarija, koji je i u vrijeme pandemije iskočio na površinu sa jedinstvenim projektom Electronic Renaissance, čiji je cilj da zahvaljujući univerzalnom jeziku elektronske muzike, doprinese otvaranju nove kulturne, ljudske i ekonomske renesanse, za Italiju i ostatak svijeta, a čiji stream prethodnih dana pratilo na desetine hiljada fanova iz svih krajeva svijeta, što je dobar znak da se ujedinjujemo za ponovno pokretanje nakon zaključavanja koje je izazvala pandemija Covid-19.

Pozivamo vas da budete dio Nektar Fresh Wave porodice, kako bismo što lakše prebrodili period pandemije uskoro vam poklanjamo nove exluzivne DJ setove za kvalitetno prekraćivanje vremena kojeg provodite kod kuće.

#ostanikodkuće i prati FWF exluzivne DJ setove, a sve detalje ovogodišnjeg izdanja festivala saznaj www.freshwavefestival.com i na Facebook stranici Fresh Wave Festival!