Politika 23.02.2021.

Ilić: Potrebno da Banja Luka i Bijeljina sarađuju na svim poljima

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Mladen Ilić danas se sastao sa Aleksandrom Đurđevićem, predsjednikom Skupštine grada Bijeljina.

Ilić je nakon sastanka istakao da je zadovoljstvo kada Parlamentima dva najveća grada Republike Srpske upravljaju mladi ljudi.

“Naša je obaveza da dodatno afirmišemo mlade da se aktivno uključe u društveno-politički život. Potrebno je da ova dva grada sarađuju na svim poljima, te da postoji razmjena mišljenja iz oblasti rješavanja komunalnih, saobraćajnih i drugih infrastrukturnih problema, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina”, napisao je Ilić na svom Fejsbuk profilu.

Ilić je dodao da je ključna stvar povezivanje Banje Luke i Bijeljine autoputem, kao i izgradnja autoputa Bijeljina-Beograd.

“Takav put prije svega predstavlja ekonomski koridor, ali i strateško pitanje srpskog naroda na ovim prostorima.
Banja Luka i Bijeljina se trenutno nalaze u istoj političkoj situaciju, gdje je gradonačelnik iz jednog, a skupštinska većina iz drugog političkog bloka, ali to svakako ne smije biti razlog blokada funkcionisanja i razvijanja gradova. Skupštinska većina Banje Luke i Bijeljine već je pružila ruku saradnje, te i ovom prilikom pozivam predstavnike izvršne vlasti oba Grada da zajednički djelujemo na nastavku razvijanja gradova a u interesu naših građana”, istakao je Ilić.

(E.M)