IMA I DOKTORA NAUKA Skoro 30 000 Banjalučana na birou

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanja Republike Srpske nalazi se 29.552 Banjalučana, od kojih je 7.028 mlađih od 30 godina.

Podaci su ovo iz juna ove godine, koji pokazuju da je i dalje mnogo mladih visokoobrazovanih ljudi, u najvećem gradu Republike Srpske, bez posla.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje RS na posao čeka najviše ekonomista i pravnika, tačnije njih 800. Na posao čeka i 60 profesora razredne nastave i 59 ljekara, a na listi su i profesori engleskog jezika, vaspitači u predškolskoj ustanovi, te psiholozi i pedagozi.

Diplomiranih ekonomista menadžera ima 83, dok je evidentiran i 71 nezaposlen profesor razredne nastave .

Kada je u pitanju obrazovanje, najviše je onih sa sredjnom školom tačnije njih 8.555, dok je sa visokom stručnom spremom bez posla  3.763 Banjalučana.

Nezaposlena su četiri doktora nauka, od kojih su tri žene, a bez posla su i 34 magistra i 147 onih sa završenim masterom.

Prema podacima iz juna ove godine na evidenciji se nalazi i 515 lica sa invaliditetom, te 64 osobe starije od 65 godina.

(Srpskainfo)

20 GODINA RADA: Udruženje stomatologa RS uz podršku FullDent-a obilježilo jubilej

Udruženje stomatologa Republike Srpske obilježilo je proteklog vikenda jubilej svog rada. U subotu, 8. decembra 2018. godine, u „Kristalnoj Sali“ hotela Bosna u Banjaluci održan je simpozijum USRS, a tom prilikom stručna javnost je bila u prilici da prisustvuje i uživa u interesantnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Program predavanja

Nešić odbio ponudu opozicije da bude dio njihovog bloka u Sarajevu

Novoizabrani poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić odbio je ponudu SDS-a i PDP-a da zajedno sa njihova četiri poslanika formira petočlani poslanički klub u ovom parlamentarnom domu, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe. On nije želio mnogo da govori i samo je kratko u telefonskom razgovoru za SrpskaCafe rekao da u

CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova. 

Tokom “Banjalučke zime” duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Ugostiteljski objekti smješteni van stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja, u periodu od 15. decembra 2018. godine do 15. januara 2019. godine, mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banja Luka.