IMA I DOKTORA NAUKA Skoro 30 000 Banjalučana na birou

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanja Republike Srpske nalazi se 29.552 Banjalučana, od kojih je 7.028 mlađih od 30 godina.

Podaci su ovo iz juna ove godine, koji pokazuju da je i dalje mnogo mladih visokoobrazovanih ljudi, u najvećem gradu Republike Srpske, bez posla.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje RS na posao čeka najviše ekonomista i pravnika, tačnije njih 800. Na posao čeka i 60 profesora razredne nastave i 59 ljekara, a na listi su i profesori engleskog jezika, vaspitači u predškolskoj ustanovi, te psiholozi i pedagozi.

Diplomiranih ekonomista menadžera ima 83, dok je evidentiran i 71 nezaposlen profesor razredne nastave .

Kada je u pitanju obrazovanje, najviše je onih sa sredjnom školom tačnije njih 8.555, dok je sa visokom stručnom spremom bez posla  3.763 Banjalučana.

Nezaposlena su četiri doktora nauka, od kojih su tri žene, a bez posla su i 34 magistra i 147 onih sa završenim masterom.

Prema podacima iz juna ove godine na evidenciji se nalazi i 515 lica sa invaliditetom, te 64 osobe starije od 65 godina.

(Srpskainfo)

Posljednji takmičarski dan Festivala pozorišta za djecu

Na 17. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu danas su u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) odigrane posljednje tri takmičarske predstave, a u ime dobitnika nagrada sutra će biti odigrana predstava “Mačka u čizmama” Pozorištanceta “Puž” iz Beograda, nakon čega se očekuje i svečano zatvaranje festivala. Posljednje tri takmičarske predstave koje su vidjeli banjalučki mališani

NAPRAVIO POMETNJU Današnji dan u Banjaluci ni po čemu nije slutio da će biti drugačiji, ali se onda pojavio on

Cijela Gospodska ulica okretala se za njim. Nisu izlostali ni komentari, uglavnom oni šaljivi, pa i pohvalni. “Svaka čast na odvažnosti”, govorili su građani, koji su komentarisali neobičan stajling muškarca kojeg je reporter Srpskainfo danas uslikao u centru Banjaluke. Njegov stil oblačenja liči na ozbiljan poslovni  – odijelo, kravata, sunčane naočare, torba – sve u

Vasković pozvan u tužilaštvo zbog slučaja ‘Dragičević’

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala pozvalo je Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka. Kako je saopšteno, Vasković je pozvan na saslušanje javnim sredstvim informisanja jer “izbjegava lično primiti poziv”. „Slobodan Vasković poziva se da dana 16.10.2018. godine u 09.00 časova pristupi u prostorije tužilaštva kako

Vitinka u top 100 „Must have“ brendova u BiH

Prema istraživanju agencije Nielsen, brendovi kompanije Vitinka našli su se među top 100 „Must have“ brendova u BiH. U pitanju je izbor bh trgovaca koji su svojim glasovima odabrali listu brendova koje svaka bolje snabdjevena trgovina mora da ima.