Biznis 05.07.2016.

Interes za ulaganje u preradu otpada u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je tokom nedavne posjete Moskovskom urbanističkom forumu razgovarao sa predstavnicima rusko-mađarske kompanije koja je zainteresovana za ulaganja u oblasti odlaganja i prerade otpada u Banjaluci.

Prema riječima Gavranovića, u ovoj kompaniji iskazali su interes i dali su pismo namjere u kome ističu uslove pod kojima bi gradili svoje kapacitete.

“Ako bi došlo do realizacije tog posla, mi bismo dogradili i osavremenili kapacitete regionalne deponije u Ramićima. Dosad je mnogo novca uloženo u sanitarne ćelije na deponiji, ali moramo biti spremni za primjenu novih tehnologija kako te ćelije ne bismo napunili i onda bili primorani da tražimo nove lokacije za odlaganje otpada, već da se taj otpad prerađuje i da od toga imamo ekonomske koristi”, istakao je Gavranović.

Govoreći još o detaljima boravka u Moskvi, Gavranović je kazao da je u Predstavništvu RS u Moskvi bio organizovan sastanak sa globalnim udruženjem antifašista, gdje se razgovaralo o očuvanju antifašističke tradicije s namjerom da se i Banjaluka uključi u te procese.

(Nezavisne)