Vijesti 14.10.2021.

Iz budžeta Grada po 200 KM: Počela isplata podrške radnicima Doma zdravlja

ČITANJE: 1 minuta

Počela je isplata novčane podrške Grada Banja Luka svim zaposlenicima JZU Dom zdravlja.

Riječ je o jednokratnoj novčanoj naknadi u iznosu od 200 KM, koja predstavlja vid zahvalnosti za sve ono što su radnici ove gradske zdravstvene ustanove činili u periodu panedemije virusa korona, a sredstva za ovu namjenu obezbijeđena iz budžeta Grada.

Ranije je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković naglasio da je doprinos svih zaposlenih Doma zdravlja tokom perioda pandemije nemjerljiv.

-Mi smo uvjereni da će taj iznos na platu koju radnici Doma zdravlja imaju njima itekako značiti, a prije svega da iznos predstavlja značajan vid naše zahvalnosti za preko godinu i po dana nadljudskih napora koji su ovi ljudi pružali, u borbi za živote naših sugrađana-kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Grad Banja Luka će do sutra uplatiti novac Domu zdravlja, nakon čega će novac biti prebačen na račune svih zaposlenih ove ustanove.

Podsjećamo, Grad Banja Luka je za podršku JZU Dom zdravlja izdvojio 1, 6 miliona KM, po različitim stavkama, a kroz rebalans budžeta planirana je izgradnja porodične ambulante u Dragočaju, te sredstva za nabavku digitalnog mamografa. Osim toga Grad Banja Luka podržao je i proces masovne vakcinacije u Banjoj Luci, a za tu namjenu izdvojeno je 300.000 KM.

(E.M)