Magazin 26.09.2018.

IZGUBILI STE NEŠTO? Spas je na FB stranici “Izgubljeno-pronađeno”

ČITANJE: 2 minute

Veliki broj Banjalučana i turista mogao da je da se uvjeri u humanost, efikasnost i korisnost Fejsbuk stranice “Izgubljeno-pronađeno”.

Administratori stranice navode da su je pokrenuli sa ciljem da, ako ste izgubili ili pronašli nešto, javite se, a oni će objaviti poruku i pomoći u želji da se pronađe izgubljena stvar, osoba ili vlasnik pronađene stvari.

Jakne, satovi, kartice, knjige…

Na stranici je tako moguće pronaći osnovne informacije, ali i fotografije o izgubljenim novčanicima, dokumentima, pasošima, ključevima, nakitu, kućnim ljubimcima, mobilnim telefonima…

Na stranici ima i izgubljenih/pronađenih registarskih tablica, jakni, satova, mjesečnih karti za gradski prevoz, knjiga i rokovnika, bankovnih kartica, ruksaka, tableta, naočala…

– Prije nekoliko mjeseci pronašao sam novčanik starije žene i vratio ga vlasnici uz pomoć ove stranice. Nisam prihvatio nagradu u novcu, jer je važno biti čovjek i učiniti humano djelo – rekao je za SrpskaCafe mladić i korisnik Fejsbuk stranice “Izgubljeno-pronađeno” iz Banjaluke.

Nedavno je na stranicu postavljena fotografija ključeva od automobila “bmw” sa burmom na kojoj je bio ugraviran Očenaš, ali za sada nema informacija da se javio vlasnik ovih predmeta.

– Sinoć mi je neko u naselju Obilićevo iz prikolice ukrao kacu za šljive. Pa zar je moguće da si baš obe uzeo? Uzmem dva slobodna dana na poslu da bih mogao otići na selo i napraviti sebi bar dva kotla rakije šljive… Trebao si i prikolicu i auto uzeti kad si me u rakiju dirnuo – požalio se jedan Banjalučanin na stranici.

Stranica “Izgubljeno-pronađeno Banjaluka” ima više od 17 000 pratilaca, a oni kojima je bila od pomoći navode za SrpskaCafe da je vrlo korisna i humana i da okuplja dobre i poštene ljude, zbog čega o njenom postojanju treba upoznati što više Banjalučana.

Dokaz da još ima humanih i dobrih ljudi

– Ovo je jako korisna stranica i dokaz da još ima humanih i dobrih ljudi – napisao je jedan od korisnika ove stranice.

Podsjećamo, stranice “Izgubljeno-pronađeno” imaju svi veći gradovi i opštine u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, i putem njih se mogu obratiti oni koji su nešto izgubili ili pronašli.

(SrpskaCafe)