Vijesti 18.08.2018.

IZMIJENJEN REŽIM SAOBRAĆAJA Počinje izgradnja sistema naplate putarine na petlji Mahovljani

ČITANJE: 2 minute

Na dionici autoputa Banjaluka-Prnjavor danas počinje izgradnja sistema naplate putarine na petlji Mahovljani zbog čega će do 29. septembra biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmjene saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu od Klašnica prema Prnjavoru zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica gdje je u toku uklanjanje naplatnih kućica.

Usporeno se saobraća na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, gdje je u toku sanacija klizišta. Iz AMS-a ističu da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa vozače mole za strpljenje.

U toku je sanacija klizišta i na regionalnim putnim pravcima Bratunac-Skelani, Bratunac-Drinjača, Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika /granica Republike Srpske/.

Radovi se izvode na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu, Čelinac-Kotor Varoš, te Karanovac-Mitrovići-Kneževo.

Izmijenjen je režim saobraćaja na području Trebinja na magistralnom putu prema Trnovici zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore. Vozila na ovoj dionici saobraćaju jednom trakom.

Vozila usporeno saobraćaju i u Istočnom Sarajevu zbog izgradnje kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vrace, dok je u mjestu Rakovac na regionalnom putu Karan-Novi Grad saobraćaj potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na području na putnim pravcima Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ na području opštine Šipovo, gdje je u toku izgradnja kanalizacine mreže.

Saobraćaj je i dalje usporen na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog većeg odrona, dok je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad zbog klizišta u mjestu Rakovac.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području Federacije BiH na auto-putu Sarajevo zapad-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Kakanj-Visoko, Srbljani-Bosanska Krupa, Semizovac-Olovo-Kladanj i Domanovići-Stolac.

(Nezavisne)