Vijesti 01.04.2018.

IZMJENE REGULACIONOG PLANA: Kako će izgledati policijska stanica i mjesna zajednica na Laušu

ČITANJE: 2 minute

Odjeljenje za prostorno uređenje uskoro će organizovati javnu raspravu o nacrtu regulacionog plana za saobraćajni čvor na ukrštanju Karađorđeve ulice i Ulice Jovana Raškovića u naselju Lauš.

Javna rasprava biće organizovana u okviru planova za ubrzanje protoka saobraćaja na ovoj lokaciji i rješavanja nekih od urgentinih infrastrukturnih pitanja, izjavio je načelnik ovog odjeljenja Slobodan Stanarević.

Prema njegovim riječima, prijedlog izmjene ovog plana trebalo bi već u maju da se nađe pred odbornicima Skupštine grada, a nakon provedena javne rasprave.

Od ranije je poznato da bi na toj lokaciji trebalo da bude izgrađen kružni tok, a osim kružnog toka u neposrednoj blizini (pored klinike Intermedik), planirana je izgradnja objekta u kojem će biti smješteni Policijska stanica Lauš, te mjesne zajednice Lauš 1 i 2.

Odjeljenje za prostorno uređenje izradilo je idejni projekat ovog objekta čija će površina iznositi 1.112 kvadratnih metara, a ukupna vrijednost investicije se procjenjuje na milion maraka. Izgradnju objekta zajednički će finansirati Grad i Ministarstvo unutrašnjih poslova, a projekat bi trebao biti realizovan već ove godine.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović kaže da Grad trenutno plaća zakup za prostorije u kojima su smještene mjesne zajednice Lauš 1 i 2. Takođe, važno je napmenuti da i MUP RS nema svoje prostorije za PS Lauš i da je primoran da plaća zakupninu.

“Izgradnjom objekta po prvi put ćemo dobiti vlastiti objekat koji će ispunjavati sve uslove za smještaj prostorija mjesne zajednice, a sa druge strane od velikog značaja je i to što više nećemo plaćati zakup kada se izgradi novi objekat. Korist od ovoga imaće i građani Lauša koji će dobiti savremeni objekat za sve društvene aktivnosti”, rekla je Sanja Pavlović.

(ATV)