Vijesti 11.06.2021.

JAVNI POZIV: Novčana podrška za bolje uslove stanovanja višečlanih porodica

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka poziva višečlane porodice da se prijave na javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

U nastojanju gradske administracije da sredstva jednokratne novčane pomoći stignu do onih kojima su najpotrebnija, u periodu od 21. juna do 2. jula 2021. godine, raspisan je javni poziv.

Kada je riječ o javnom pozivu, kako je predviđeno – jedna porodica može dobiti najviše 5.000 KM.

Da bi porodica mogla da ostvari ovu jednokratnu novčanu pomoć, mora da ima prebivalište na teritoriji grada, stambenu jedinicu ili zemljište na kojem se ona nalazi u svom vlasništvu, te da je korisnik prava Centra za socijalni rad.

Visina i broj odobrene jednokratne novčane pomoći, zavisi od planiranih i raspoloživih  sredstava  u budžetu Grada, za ovu namjenu.

Sve pristigle prijave razmatraće Komisija za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

Prijave na javni poziv potrebno je predati do 2. jula Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku putem prijemne kancelarije Gradske uprave Grada Banja Luka, broj 16 ili poštom.

Sve informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona 051/244-444 lokal 756, ili direktno, u kancelariji broj 26.

Javni poziv i prijavni obrazac preuzmite OVDJE.