Magazin 12.04.2018.

JEDANAESTO IZDANJE Počinje “Salona stripa” u Laktašima

ČITANJE: 1 minuta

Jedanaesto izdanje “Salona stripa Laktaši 2018”, u organizaciji Milorada Vicanovića Maze, našeg poznatog strip-autora, i Centra za kulturu iz Laktaša, u galeriji ovog centra počinje sutra i trajaće do subote.

Ovaj dvodnevni festival nastavlja slijediti koncept stvaranja mlađe publike i autora tako što će i ovaj put iskusni strip-autori održati niz radionica. To će, kako se pokazalo i ranijih godina, tvrde organizatori, biti idealna prilika za edukativni rad s mladim ljudima, koji direktno utiče na njihov napredak.

“Tradicionalno, na programu će se naći strip-radionice koje će i ove godine voditi cijenjeni strip-autori iz regiona. Povodom toga, pozivamo sve zainteresovane da, bez obzira na uzrast, uzmu učešće na radionicama, koje će biti održane u petak i subotu od 12 do 20 časova”, saopštili su organizatori.

Učesnici i posjetioci će takođe imati priliku da uživaju i u berzi stripa, uz gostovanje izdavačkih kuća “Deveta dimenzija” iz Banjaluke i “Sistem komiks” iz Beograda, predstavljanju novih strip-izdanja kao i druženju. Na štandovima pomenutih izdavača će se takođe moći naći izdanja skoro svih izdavačkih kuća iz regiona, a kao učesnici salona stripa navode se: Marko Stojanović, Jovan Ukropina, Nenad Cvitičanin, Dejan Sedlan, Midhat Kapetenović, Vladimir Aleksić, Borislav Maljenović, Milan Drča, Haris Varajić i Igor Marković.

(Nezavisne)