Magazin 21.02.2019.

JEDINSTVENO VEČE U ČAST DAMAMA Unikatni radovi na osmomartovskoj reviji

ČITANJE: 2 minute

Vrijedne žene, vrijedne divljenja, predstaviće svoje unikatne radove na modnoj reviji i izložbi, koja će biti održana u Muzeju RS.

Ovaj jedinstveni događaj, osmomartovska revija “Žena”, najavljen je za 7. mart, kada će se sugrađanima predstaviti članice udruženja “Draganasgarden”.

Ovo udruženje okuplja kreativne žene u Banjaluci koje se bave ručnim radom i očuvanjem kulturne baštine, a svi koji su ih upoznali ističu da ove dame odišu pozitivnom energijom i gostoljubivošću.

Prirodna kozmetika, dekupaž, nakit, domaći medenjaci samo su neki od njihovih proizvoda koje su Banjalučanima već prirasli za srce.

– Veče je posvećeno nama ženama, svim onim ulogama koje svaka od nas ima, kao majka, domaćica, poslovna žena. Naše članice će uz podršku Muzeja RS u njihovom prostoru, prezentovati svoje radove na mini sajmu ali i učestvovati u modnoj reviji, ovaj put na temu tufnica. Pored toga, za posjetioce ćemo pripremiti i „slatki sto“ gdje će nakon programa svi moći da probaju neke od ukusnih kulinarskih delicija naših članica – najavila je sekretar udruženja Dragana Vučić.

U programu će učestvovati model i stilista Jelena Govedarica, kao i novinarka i humanitarka Adrijana Basara.

Mada udruženje postoji tek četiri godine, svojim radom, kažu, uspjeli su osvojiti sugrađane i predstaviti se širom Srpske i BiH, u okruženju, ali i na krajnjem sjeveru Evrope.

– U Švedskoj imamo sestrinsko udruženje, tako da jednom godišnje tamo prezentujemo ne samo naše radove već i Banjaluku. Postavku smo imali u Sarajevu na preduzetničkom barazu, u Tršiću, ali i u Sankt Peterburgu na njihovom tradicionalnom sajmu i u Muzeju gdje je naša Sanja Bajić svojim nakitom predstavljala tradicionalni zmijanjski vez – navela je Vučićeva, koja je poznata po tome što pravi poznati banjalučki kolač po recepturi staroj 30 godina.

Iz maminog ormara

Udruženje „Draganasgarden” je prije dvije godine priredilo zanimljivu reviju “Iz maminog ormara” kada su članice prekrojile i osvježile neke stare komade garderobe svojih majki i baka, te pokazale kako uz prave detalje i danas mogu izgledati veoma moderno.

(Srpskainfo)