Jelena Tomašević: Ostvarila mi se želja da nastupam na Kastelu

Poznata pop pjevačica Jelena Tomašević najavila je svoj koncert na banjalučkoj tvrđavi Kastel, koji će biti održan 28. juna od 20 časova.

Slavna pjevačica će pred banjalučkom publikom nastupiti zajedno sa novosadskim “Big bendom”.

“Čast mi je što ću prvi put imati solistički koncert na Kastelu, i to je jedan od mojih omiljenih prostora. Tu sam nastupala kao prateći vokal sa Vladom Georgijevim 2004. godine i kasnije 2007. godine sam nastupala zajedno sa Željkom Joksimovićem, i od tada imam veliku želju da na tom mestu održim svoj solistički koncert. Tako da verujem da ovo neće biti samo zadovoljstvo publike, nego i moje veliko zadovoljstvo”, istakla je Tomaševićeva.

Pjevačica je najavila da će s njom na bini biti i novosadski “Big bend”, sa kojim slavi jubilej – 10 godina saradnje, te ističe da je to prava muzička poslastica.

“Verujem da publika nema toliko prilika da sluša i gleda ovakve koncerte gde je toliki broj muzičara na sceni. Što se tiče samog repertoara, biće tu numere sa prvog i drugog albuma, biće i nekoliko singlova, a spremili smo i jedno veliko muzičko iznenađenje jer će s nama nastupiti deca iz hora ‘Mama Vox’, tako da se radujem što će se mlade nade i novi talenti pridružiti meni i bendu na bini”, istakla je Tomaševićeva.

Pjevačica je dodala da će osim standardnog repertoara banjalučkoj publici predstaviti i nekoliko izvornih pjesama koje će odsvirati za svoju dušu, ali i na zadovoljstvo svih Banjalučana na koncertu.

“Ja zaista mislim da je muzika jedno veliko polje gde se može puno eksperimentisati. Tako da sam se ja na drugom albumu poigravala sa modernijim ritmovima, ali ne može svaka pesma da se izvodi sa ‘Big bendom’. Imam i jedan odeljak koji izvodim samo sa osnovnim bendom, tako da, videću u budućnosti, možda to i bude najava za nešto novo”, naglasila je Tomaševićeva.

Što se tiče novih pjesma, popularna pjevačica dodaje da će publika uskoro moći premijerno da čuje novi singl.

“Uskoro izlazi nova pesma pod nazivom ‘Dobro jutro, ljubavi’ i to je jedan pravi letnji hit u modernijem aranžmanu i verujem da će se dopasti publici”, dodala je ona.

Karte za nastup Jelene Tomašević sa novosadskim “Big bendom” su u prodaji po cijeni od 15 KM. Karte se mogu nabaviti u prostorijama “Star Travel” agencije, koja je organizator ovog koncerta, kao i ispred robne kuće “Boska”.

Organizatori su istakli da karte koje su u prodaji su za sjedeća mjesta, te da će u slučaju potrebe pustiti u prodaju i karte za stajanje.

(Nezavisne)

Gorivo jeftinije do sedam feninga

I do sedam feninga pojeftinilo je gorivo na nekim benzinskim pumpama u Banjaluci, čime je krak talasa rezanja cijena benzina i dizela, nakon Semberije, zahvatio i najveći grad Republike Srpske. Da će doći do ovog trenda, “Nezavisne” su objavile prije nekoliko dana, pozivajući se na informacije iz resornog ministarstva, ali i na stav prometnika naftnih

“PLES JE ŽIVOT” Revija mladih plesača u Domu omladine

“Zdravo da ste” omladinski centar, uz podršku Grada Banjaluka, i ove godine organizuje plesni događaj – Revija plesača. Ovaj događaj će se održati 25. novembra u Domu omladine sa početkom u 15 časova. Učestvovati mogu mladi od šest do 30 godina starosti sa osmišljenom jednom ili više koreografija u trajanju do tri minute. – Manifestacija

TANJA STUPAR-TRIFUNOVIĆ: Poezija traži da osvijetli zatamnjenja

Poezija uvijek ima te svoje univerzalne teme, kojih se ja ne odričem i vrlo su mi drage, a negdje su novi načini ili pokušaji da se da i lični pečat vremena pošto nas ono obilježi svakako i ja ne bježim od toga da pristupim na savremen način, odnosno iz savremene perspektive zato što me i

VOZAČI OPREZ Magla i odroni na pojedinim dionicama

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija bez većih zastoja i posebnih ograničenja, ali se vozačima preporučuje oprez zbog odrona i jutarnje magle na pojedinim dionicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Sva mjesta na kojima se izvode radovi propisno su obilježena, a vozačima se savjetuje da poštuju privremeno postavljenu

“ELEKTROKRAJINA” U nedjelju bez struje 14 banjalučkih ulica

Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će u subotu od osam do 13 časova biti dio naselja Saračica. U nedjelju struju od osam do 10.30 neće imati dijelovi ulica Sime Matavulja i Zdrave Korde. Istog dana od osam do 17 časova bez struje će biti dijelovi ulica Branislava Nušića, Jovice Savinovića, Ljubice Mrkonjić, Kralja