Magazin 13.10.2017.

Jelena Tomašević, zadovoljna prvim koncertom u Banjaluci: Odužiću se publici za sjajnu podršku

ČITANJE: 3 minute

Jedna od najcjenjenijih pop pjevačica u regionu, Jelena Tomašević, održala je spektakularan nastup u rasprodanoj koncertnoj sali KC Banski dvor uz pratnju novosadskog „Big benda“.

Pjevačica priznaje da je imala „određenu dozu strepnje“, koju svaki umjetnik uvijek ima pred neki premijerni nastup, i veliku dozu ponosa, zato što je njen prvi koncert u Banjaluci upravo nastup uz pratnju novosadskog „Big benda“.

– Bila mi je čast dijeliti binu sa grupom vrhunskih muzičara poput njih. Takođe, moram priznati da sam zadovoljna zbog činjenice da je koncert bio rasprodan i da se tražila karta više, jer je to za svakog umjetnika neka vrsta podstreka da nastavi karijeru u smjeru koji želi. Publika je to na koncertu prepoznala, znala nagraditi uloženi trud muzičara, a ovacije na kraju pjesme „Jare moje“ neću zaboraviti dok sam živa – kaže Jelena.

Ona dodaje da je saradnja sa „Big bendom“ definitivno bila novi izazov za nju.

-Nema tu nekog velikog odstupanja od mog standardnog repertoara i pjesama sa prva dva albuma i singl izdanja, ali zanimljivi su novi aranžmani urađeni sa muzičarima iz „Big benda“. To je bio veliki izazov, prije svega za mene kao pjevačicu, jer je većina tih pjesama u orginalu rađena, u dosta svedenijim aranžmanima. Bilo je mnogo zanimljivo pripremati se za nastupe, a o samim koncertima ne treba trošiti ni riječi, jer su za mene postali pravo uživanje – kaže pjevačica.

Jelena je na banjalučkom koncertu imala i podršku svog supruga, glumca i pjevača Ivana Bosiljčića, ali kaže da još rano za profesionalnu saradnju.

– Ivan je meni velika podrška u svakom pogledu od privatnog do profesionalnog. Mnogo mi je značilo što je bio uz mene u Banjaluci, nadam se da će i meni obaveze dozvoliti da budem u Banjaluci, kada on bude imao koncert početkom novembra. Generalno volim posjećivati njegove muzičko – poetske večeri, jer donose jednu jako zanimljivu formu poezije i muzike izvedene uživo – kaže Jelena.

Ipak, pjevačica ističe da je još uvijek rano za zajednički projekat.

-Što se tiče zajedničkog rada, za sada se trudimo da razdvojimo privatno i profesionalno i to nam za sada dobro ide. Iako, će vjerovatno doći do nekog zajedničkog projekta u budućnosti, kada se budu poklopile sve kockice, i kada ta saradnja bude imala određenu vrijednost u kreativnom i umjetničkom pogledu – kaže ljepša polovina bračnog tandema Tomašević – Bosiljčić.

Pjevačica ističe da je izuzetno ponosna na činjenicu da velik dio njene publike čine mališani, ali i da ta činjenica pred nju stavlja dodatnu dozu odgvornosti.

-Drago mi je i veoma sam ponosana, što tako velik broj mališana u meni vidi muzički uzor. Nemam strah od odgovornosti, jer ja sam se ovim poslom počela baviti kao upravo dok sam bila dijete na televiziji. Imala sam mnogo uspona i padova dok sam stigla do ovog što sada radim, ali uvijek sam pjevala iz ljubavi, a ne iz materijalne koristi. Publika je to hvala Bogu, znala prepoznati, a posebno je djecu teško prevariti kada su u pitanju iskrene emocije, i upravo su mi rekacije najmlađih najbolje mjerilo za procjenu, da li radim ispravnu stvar, na pozornici ili u studiju – kaže popularna pevačica.

Sledeće godine na Kastelu

Koncertna sala KC Banski dvor bez obzira na prilično skupu kartu raspodana je u rekordnom roku, što je neminovno nametnulo pitanje većeg solističkog koncerta.

– Izabrali smo ovaj prostor zbog zahtjeva organizatora, te specifičnosti samog nastupa uz „Big bend“, koji traži odgovorajući kapacitet i akustiku, ali već smo u početnim dogovorima, oko novog banjalučkog nastupa u nekom većem prostoru sledeće godine. Najvjerovatnije na tvrđavi Kastelu, kako bi se mogli odužiti svima, koji su ostali bez karte za ovaj nastup – rekla je poznata pjevačica.

(EuroBlic)