Magazin 28.04.2018.

“KAD KAŽEM DA NEMA PLATE SVI ODU” Humanitarac Mitar Medović (95) traži nasljednika

ČITANJE: 1 minuta

Biviši policajac, Mitar Medović (95) koji je u penziji već 54 godinje, nije prestao da radi, te dan danas vrijedno pomaže sugrađanima, a svojim poni biciklom nosi hranu i lijekove iznemoglim starcima, mnogo mlađima od sebe.

Mitar je danas najstariji volonter Crvenog krsta, a trenutno ima titulu počasnog, mnogo puta odlikovanog, člana i predsjednika ove organizacije.

– Meni će uskoro 100 godina i nemam više snage biti na čelu Crvenog krsta, još sam tu do kraja godine i ne mogu više. Sad je problem ko će biti na mom mjestu, ko god dođe pita „kolika je plata“, kad kažem da nema plate svi odu – priča Mitar.

Kaže da je 50 godina radio bez plate, te ljudima u nevolji pomagao u svim situacijama – od rata, pa zatim 1999. godine, kada je Srbija bombardovana, pa sve do kobne 2014. godine kada su region pogodile velike poplave.

– Sve sam ja to radio džabe jer sam htio da pomažem ljudima. A današnja omladina neće da pomaže, odmah pitaju kolika je plata, tako da ne znam ko će me zamijeniti – priča ovaj humanitarac koji se približio stotoj godini.

(srpskainfo)