Vijesti 16.11.2017.

Kajkut tvrdi da je bio žrtva u sukobu u Gornjoj Piskavici kod Banjaluke

ČITANJE: 2 minute

Samo sam se branio, braća Jorgić su me presrela svojim „mercedesom”, izašli iz auta i počeli galamiti i mahati rukama. Kada sam ih pitao šta je problem, počeli su me tući, pa sam u samoodbrani opalio hitac iz startnog pištolja.

Ovo nam je ispričao Dejan Kajkut (31) iz Donje Piskavice koji je u nedjelju naveče bio učesnik sukoba u Gornjoj Piskavici kada su braća Igor (27) i Gligor Jorgić (26) povrijeđeni. Kajkut kaže da se kobne večeri vraćao sa posla, a da su mu braća svojim automobilom išla u susret, nakon čega su se, kako tvrdi, okrenuli, pa ga presreli.

– Počeli su vikati, zaustavio sam se svojim „pasatom” i pitao sam u čemu je problem. Počeli su me udarati, pa sam u strahu opalio hitac iz gasnog pištolja prema jednom od braće, a od drugog sam se odbranio. Ne znam zašto su me napali, ali poznato mi je da su Jorgići ranije na isti način presretali mještane i pravili nerede. Ne poznajem ih uopšte i nikada nismo imali sukoba – ispričao je Kajkut.

Tvrdi da poslije incidenta nije pobjegao, već otišao kući te da je planirao da slučaj prijavi policiji sljedećeg jutra.

– Braća su sjela u svoj automobil, a ja sam otišao. Onako potresen, ispričao sam supruzi šta se desilo, ona mi je savjetovala da sukob prijavim policiji. Iste večeri, ispitan sam, a alkotestiranjem je utvrđeno da nisam imao alkohola u krvi. Nikada nisam kažnjavan i nikakvih problema sa zakonom nisam imao – kazao je Kajkut.

Ističe da startni pištolj drži kod sebe zbog nasilnika i da za njega nije potrebno nabaviti dozvolu, jer se može kupiti u svakoj prodavnici sportske opreme.

Majka povrijeđene braće Gordana Jorgić ispričala je u utorak da je bila izvan sebe kada joj je mlađi sin javio da su ranjeni.

– Obojica su imali raskrvavljene glave. Nisam ih puno ispitivala o kobnoj noći, jer su veoma potreseni i preplašeni. Igor nije bio svjestan šta se dogodilo. Znam da je u momentu kada je ispaljen metak prema Igoru, Gligor pomislio da mu je brat mrtav  – kazala je Jorgićeva.

(Glas)