Kako je Draganu kupus došao glave

Dragan Radaković (43) iz Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na četiri godine zatvora zbog tri razbojništva i pokušaja razbojništava u prodavnicama iz kojih je ukrao 1.700 maraka.

Radaković je oglašen krivim da je maskiran i pod pretnjom noža opljačkao prodavnice “Super kort”, “Kod Brke” i “Vesna”, gdje je vlasnika Đorđa M. ubo nožem u grudi. Na isti način pokušao je da opljačka prodavnicu “Daca i Ana”, ali ga je vlasnik otjerao, gađajući ga raznim artiklima, pri čemu ga je pogodio glavicom kupusa u glavu.

Presudom Radakoviću je za svako pojedinačno djelo izrečena kazna od dvije godine zatvora i kazne su mu objedinjene u jedinstvenu od četiri godine. U presudi se navodi da je prvu pljačku izvršio 7. aprila kad je maskiran i naoružan nožem upao u prodavnicu “Vesna” u Ulici Jovana Raškovića i zaprijetio vlasniku Đorđu M. rekavši mu: “Daj pare.” Pošto Đorđe iz straha nije reagovao, razbojnik se nagnuo preko pulta i nožem ga ubo u grudi, nakon čega je iz kase uzeo 300 KM i pobjegao.

Drugu pljačku počinio je 29. aprila kad je, takođe maskiran i naoružan nožem, upao u prodavnicu “Kod Brke” i od radnice Danijele Š. oteo oko 78 KM. U trećem pohodu ostao je kratkih rukava, jer ga je gazda prodavnice “Daca i Ana” gađao kupusom.

Poslejdnju pljačku počinio je 12. maja kad je odnio 1.332 KM. Tada je maskiran i s nožem u rukama ušao u market “Super Kort” u Ulici Svetozara Markovića, gdje je radnici prijetio nožem, a potom je iz kase ukrao novac i pobjegao.

(Novosti)

Prodaje dresove za spas oka dječaka iz Banjaluke

Poznati banjalučki fizioterapeut Boris – Vrle Vrhovac stavio je na aukciju dresove tenisera Novaka Đokovića, košarkaša Bogdana Bogdanovića i fudbalera Nemanje Matića, a novac će uplatiti za pomoć 11-godišnjem dečaku F.M. iz Banjaluke, koji hitno mora na operaciju oka. Taj zahvat iznosi 4.500 evra, a dječak je povrijeđen od eksplozije petarde u plastičnoj flaši, čiji

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.