Vijesti 02.06.2017.

Kampanja sa ciljem prevencije i rane dijagnoze raka kože

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje za prevenciju i borbu protiv raka kože „Melanoma u BiH“ i ove godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalnog Ministarstva zdravlja, organizuje  Euromelanoma kampanju.

Euromelanoma je preventivna, humanitarna kampanja sa ciljem prevencije i rane dijagnoze raka kože, prije svega melanoma, najmalignijeg karcinoma u humanoj patologiji.

Euromelanoma kampanja će početi 5. juna i trajaće do 9. juna 2017. godine.

Tokom pet dana kampanje pregledi tumora kože za pacijente su besplatni i bez uputnice, a rad ljekara je isključivo humanitaran i bez ikakve novčane naknade.

U vrijeme trajanja kampanje, građani Banje Luke  preglede  mogu obaviti na Klinici  za kožne i polne bolesti UKC Banja Luka, a pregledi se zakazuju putem telefona broj: 051 342 486, kao i   u sljedećim privatnim  ambulantama: ZU “Dr Roljić”, tel. 226 600; ZU “Kutanova”, tel. 430 650 i ZU “Prodermis”, tel. 211 915

Planirano je da 3. juna započne javna i medijska promocija kampanje u okviru koje će se Trgu Krajine biti postavljeni dva štanda sa promotivnim materijalom kampanje i teren za florbal, a djeca iz OŠ “Ivo Andrić“ će crtati plakata na temu „Kako zamišljamo ozonski omotač“.

Grad Banja Luka je podržao ovu kampanju.