Vijesti 09.01.2023.

Karadžić-Јovičević: Važan doprinos svih nas za opstanak Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Svako od nas treba da doprinese da Republika Srpska opstane još mnogo godina, rekla je kćerka prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, Sonja Karadžić-Јovičević za naš Јutarnji program.

– Radi se o nadi, trudu i želji da svako od nas doprinese da opstane Republika Srpska, koja već uspješno opstaje 31. godinu – rekla je Karadžić-Јovičević.

Kćerka prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i bivšeg potpredsjednica Parlamenta Srpske, ističe da je oduvijek postojala nada, da će Srpska koja je nastala kao odgovor na silne pritiske, zaštiti svoj narod, za šta je bio potreban veliki trud.

Kada je riječ o nastanku imena Republike Srpske, Karadžić-Јovičević ističe, da prvobitno ime nije imalo smisla za opstanak.

– Proglašenjem Srpske Republike BiH, mi kao srpski narod htjeli smo da zaštitimo Srbe na teritorijama BiH, gdje živi srpski narod. Pokazalo se da nema smisla zadržati prvobitno ime, te se ispostavilo da je nekoliko ljudi, došlo na ideju da nam u tom imenu BiH nije potrebna. Pokazalo se da nas BiH ne želi – dodaje Karadžić-Јovičević.

Kada je riječ o kontaktu sa ocem, Sonja ističe da je on pod sankcijama, jer kako kažu, on još uvijek ima uticaj na srpski narod, još uvijek ga pamte.

– Nazvao me na Božić, a dozvoljeno mu je da ima jedan telefonski poziv jednom sedmično, od pet minuta, na engleskom jeziku – kaže Karadžić-Јovičević.

Sonja Karadžić-Јovičević je čestitala Dan Republike, te i treći dan Božića, uz poruku “Mir Božiji, Hristos se rodi”!

(A.M.)