Vijesti 19.06.2021.

Kilometarske kolone u Hrvatskoj prema moru: “Više stojimo nego što se krećemo”

ČITANJE: 2 minute

Na putevima u Hrvatskoj prema moru stvorene su kilometarske kolone vozila, a gužve su i na granicama na ulasku u zemlju.

Iz Hrvatskog auto-kluba navode da je kolona vozila iz smjera Buzina na zagrebačkoj obilaznici duga oko dva kilometra, a iz smjera Jankomira oko pet kilometra.

Pojačan je i ulazak na autoput u Lučkom u smjeru mora, a zbog gustine saobraćaja usporeno se i na dionici do Otočca.

“Više stojimo nego što se krećemo. Od Autobusnog kolodvora do Lučkog trebalo nam je sat vremena”, kazala je čitateljica koja autobusom putuje prema moru za Dnevnik.hr.

“Autobus nije ni došao do naplatnih, sišli smo na staru cestu prije. Vozimo se u koloni, nismo vozili brže od 40 km na sat”, dodaje.

Zbog saobraćajnih nesreća na Jadranskoj magistrali u mjestu Šmrika i na auto-putu ka moru između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru Dubrovnika vozi se naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustine saobraćaja mogući su i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale na prilazima turističkim centrima i mjestima, Krčkom mostu, riječkoj obilaznici na čvoru Matulji i na dionici Istarskog ipsilona između čvorova Lupoglav i Cerovlje.

Na granici sa BiH za ulaz u Hrvatsku čeka se oko 30 minuta, dok se na granici sa Srbijom čeka više od sat vremena, a najveće gužve su na granici sa Slovenijom.

Hrvatska policija ovog vikenda provodi veliku akciju u saobraćaju koja je usmjerena prvenstveno na vožnju pod uticajem alkohola i droga.

Policija je podsjetila da se kazne za vožnju pod dejstvom alkohola ili pod uticajem droga kreću od 700 do 20.000 kuna, kao i da je zaprijećena kazna zatvora do 60 dana.

(A.M.)