Vijesti 10.05.2018.

KLUB NOVINARA BANJALUKA: Osuđujemo Lukačeve izjave i prijetnje

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić reagovao je danas povodom komentara ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača iznesenih danas za skupštinskom govornicom na račun pojedinih blogera i medijskih kuća.

“Najoštrije osuđujemo prijetnje koje je ministar Lukač iznio za skupštinskom govornicom. Kao građanin ministar ima pravo da se osjeća povrijeđenim zbog nečijeg pisanja i da zbog toga zatraži zaštitu na sudu, ali neprihvatljivo je da, kao ministar, iznosi teške optužbe i prijetnje u skupštinskoj sali”, rekao je Vukelić novinarima u Narodnoj skupštini RS.

Takođe je dodao da ukoliko ministar poziva da se vjeruje institucijama, onda su instuticije i mjesto gdje bi trebalo da se rješavaju svi problemi koji su eventualno izazvani nečijim pisanjem, a ne da za govornicom proziva pojedince ili medijske kuće.

“Ukoliko ima neke dokaze, neka ih proslijedi nadležnim institucijama. Ukoliko ih nema, iznosi neutemeljene optužbe. Ukoliko ima dokaze, a ne prosljeđuje ih institucijama, onda čini krivično djelo”, kazao je Vukelić.