Vijesti 27.12.2022.

Kompenzacioni fond: Za Istočno Sarajevo 300.000 KM, za javne kuhinje 150.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske dao je saglasnost da se gradu Istočno Sarajevo uplati 300.000 KM radi prevazilaženja posljedica izazvanih pandemijom virusa korona i 150.000 KM organizacijama širom Srpske koje putem javnih kuhinja pružaju pomoć najugroženijim građanima.

Odborenih 150.000 KM biće raspoređeno Crvenom krstu Republike Srpske, te udruženjima građana “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke, “Optimisti” iz Prijedora, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Ova sredstva biće usmjerena i organizaciji “Hljeb života” iz Prijedora, “MDD Merhamet” iz Banjaluke, “MDD Merhamet” iz Kozarske Dubice, “MDD Merhamet” i “Iskra”, oba iz Novog Grada, te i “Emaus” iz Srebrenice.

Vlada Republike Srpske je, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, već obezbijedila 500 tona pšeničnog brašna i pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 4.000 socijalno ugroženih porodica širom Srpske.

Distribucija paketa sa osnovnim životnim namirnicama za 4.000 socijalno ugroženih porodica trebalo bi da počne već danas.

Brašno će biti donirano Crvenom krstu Republike Srpske, a putem njihove mreže distribuirano socijalno ugroženim porodicama.

(Srna)