Vijesti 21.11.2015.

Komšija iz pakla: Sveštenik sa Lauša napao komšijinu kćerku zbog sukoba oko puta?

ČITANJE: 2 minute
macanovici
Sveštenik Čedo Vranić iz Banjaluke napao je danas kćerku svog komšije Milenka Macanovića, a nastradao je i njen momak koji je pokušao da je odbrani, tvrde za Banjaluka.net članovi porodice Macanović.

Drama se odigrala danas prije podne u banjalučkom naselju Lauš kada je sveštenik Vranić, prema tvrdnjama članova porodice Macanović, nasrnuo na kćerku svog komšije s kojim se sukobljava već duže vrijeme.

Da stvar bude gora, sveštenik Vranić, koji službuje u Hramu Svete Trojice, već godinu dana je u “ratu” sa komšijama, a problemi su kulminirali ljetos kad je sveštenik izgradio zid na putu i time onemogućio prilaz kući Macanovića.

Na prijavu Macanovića, gradske vlasti su utvrdile da je zid podignut nelegalno, zbog čega je prije nekoliko dana konačno i srušen.

Macanović objašnjava da sveštenik Vranić već duže vrijeme osporava njihovo pravo da se služe ovim putem.

– Kad je u srijedu inspekcija srušila taj njegov zid, sveštenik je dovezao dvije palete drva i stavio ih ispred ulaza u naše dvorište da  ne možemo ući – tvrdi Macanović.

Njegova kćerka Romana Macanović tvrdi za Banjaluka.net da je napadnuta jutros, kad je u društvu momka, parkirala automobil ispred kuće.

– Kad smo parkirali auto, on je tad počeo da viče za nama da smo mafijaši i lopovi, ali ja se nisam obazirala na to. Nisam htjela uopšte da se okrećem. Međutim, u jednom trenutku je otvorio je vrata automobila i počeo da gura mog momka, u toj mjeri da mu je poderao jaknu. Kad sam to vidjela, potrčala sam da to da spriječim i pop je krenuo da me udari, ali su se vrata od auta ispriječila između nas i on nije mogao da me dohvati. Sva sreća pa je naišla policijska patrola i izbjegli smo nešto gore – priča ona.

Ona pretpostavlja da je napadnuta zbog toga što su Macanovići, kako bi omogućili prilaz kući, uklonili palete drva, koje je sveštenik Vranić dovezao nakon rušenja zida.

– On je jutros samo čekao da se neko od nas pojavi kako bi nas napao. Igrom slučaja, prvi smo “naletjeli” momak i ja, pa nas je napao. Najgore od svega je što mu ovo nije prvi put, jer me je i ranije vrijeđao i pokušavao da me spriječi da izađem iz auta- priča ona.

U namjeri da čuju šta o jutrošnjem incidentu misli prozvani komšija, novinari Banjaluka.net-a pokušali su da stupe u kontakt sa prozvanim sveštenikom Vranićem, ali on nije odgovarao na naše pozive.

(Banjaluka.net)