Politika 07.02.2023.

Konaković i Varhelji o potrebnim reformama na putu ka EU

ČITANJE: 1 minuta

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković razgovarao je danas tokom zvanične posjete Briselu sa komesarom EU za proširenje i susjedstvo Oliverom Varheljijem o predstojećim koracima i potrebnim reformama na putu BiH prema EU.

Konaković je istakao da je prvom zvaničnom posjetom Briselu želio iskazati snažnu opredijeljenost BiH za evropski put i nastavak reformskog procesa.

On je naglasio da je nakon dodjeljivanja BiH statusa kandidata za članstvu u EU došlo vrijeme za novu stranicu za BiH i nastavak potrebnih reformi koje će donijeti bolji život građanima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Varhelji je ocijenio da je kandidatski status bio znak da EU vjeruje u BiH i da dijeli nadu i vjeru ljudi u BiH za bolju budućnost, te istakao da je sada pred BiH puno izazova i posla u sprovođenju reformske agende.

Konaković će se tokom posjete Briselu sastati sa predsjedavajućim Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove /AFET/ Dejvidom Mekalisterom i izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Paulom Rangelom te ministrom spoljnih poslova Belgije Hadžom Lahbib.

(Srna)