Koncert kamernog ansambla “Libertango” u Art dvorištu

U Art dvorištu Banskog dvora 17. septembra 2019. godine (utorak) u 20 časova održaće se koncert kamernog ansambla „Libertango“.

– Odsviraćemo najljepše kompozicije iz opusa Astora Pijacole, kao i nove kompozicije mladih autora tango nuovo 21.vijeka, među kojima su Aleksandar Nikolić, M.D. Pujol, G.Vallejo, Y. Seung Ha – kazala je Sanja Čolić Zelić.

Ona je dodala da ih prostor Art dvorišta uvijek dodatno inspiriše, te da se veoma raduju ponovnom nastupu na ovoj sceni Banskog dvora.

-Ugodna ljetna atmosfera i kamerni ambijent pod zvijezdama podsjeća na mediteran i more – a to je uvijek opuštajuća misao – rekla je Sanja Čolić Zelić.

Kamerni ansambl „Libertango“ nastao je u septembru 2003. godine u Banjaluci. Članovi ovog sastava su: Darko Ružičić (harmonika), Boris Dukić (klarinet), Ljiljana Milić (gitara), Dejan Đorđević (kontrabas) i Sanja Čolić Zelić (klavir). Svi članovi su profesori u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci.

„Libertango“ je sastav koji izvodi umjetničku muziku argentinskog kompozitora Astora Pijacole, što ih čini jedinstvenim na prostoru RS i BiH. Do sada su održali niz koncerata od kojih treba izdvojiti nekoliko nastupa održanih u Banskom dvoru u Banjaluci, (od kojih je jedan snimljen i uvršten u evroradijsku razmjenu sa petnaest zemalja), te koncert u Sarajevu u sklopu Međunarodnog festivala “Sarajevska zima”.

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog