Magazin 03.10.2016.

Koncert Mješovitog hora SPD “Јedinstvo” u Muzeju Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Mješoviti hor SPD Јedinstvo večeras će održati cjelovečernji koncert u Muzeju Republike Srpske.

Hor je vrijedno radio na pripremama za predstojeću, po mnogo čemu impozantnu, turneju po Austaliji, a kao sastavni dio priprema je i najavljeni koncert na kojem će se predstaviti manji sastav i izvesti dio bogatog repertoara svjetovne muzike.

Koncert počinje u 20 časova. Kao solisti, nastupiće: Karolina Mihajlović – sopran, Biljana Kerkez – mecosopran, Petra Golubović – sopran, Živan Živanović- violina, Nenad Nikić-harmonika, Јelena Bašić-udaraljke. Dirigent je Nemanja Savić.

Kako se navodi u saopštenju Mješovitog hora turneja hora turneju počinje 5. oktobra i trajaće do 27. oktobra, gdje će hor imati priliku da u nekoliko gradova daleke Australije održi 12 koncerata i učestvuje na svetim Liturgijama.

Članovi ansambla će posjetiti Sidnej, Melburn i Adelejd te će tom prilikom hor na dostojanstven i profesionalan način pokušati da isprati sve nastupe i koncerte koji su zakazani.

Kao sastavni dio turneje je i cjelovečernji koncert u dvorani Sidnejske opere, gdje će se hor svojim repertoarom predstaviti i postaviti na najviši umjetnički nivo u svijetu, saopšteno je iz Mješovitog hora SPD “ Јedinstvo“.