Biznis 21.02.2017.

Konferencija „Konverzija“ u Banjaluku dovodi najznačajnije regionalne e-business stručnjake

ČITANJE: 2 minute

Banjaluka će 7. i 8. aprila biti domaćin jedne od najznačajnijih e-business konferencija u regionu, pod imenom „Konverzija“, koja će na jedno mjesto dovesti više od 20 najvećih regionalnih stručnjaka iz oblasti online marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih medija.

Konferencija „Konverzija“, koju zajedničkim snagama organizuju agencije Seo.ba i Grape, biće održana u hotelu Jelena, a dvodnevni program biće podijeljen u dvije konferencijske sale. Obezbijeđen je i organizovani prevoz iz Sarajeva, Zagreba i Beograda, a prijaviti se možete ovdje.

Posjetioci će imati priliku učestvovati u predavanjima o značaju digitalnog marketinga za online prodaju (konverziju) i unaprjeđenje raznih e-business modela, čuti savjete o tome kako povećati online prodaju, kako izrežirati viralnu priču, o značaju psihologije u digitalnom marketingu, SEO budućnosti te dobiti konkretne savjete o provjerenim strategijama za uspješno vođenje digitalnih projekata i rješavanja kriznih situacija.

Ideja za pokretanje konferencije potekla je od Nemanje Krecelja, direktora agencije Grape, i Nedima Šabića, direktora SEO.ba, a sam cilj je prema njihovim rječima prenošenje znanja, upoznavanje sa globalnim trendovima te predstavljanje praktičnih primjera i njihove primjene na našem tržištu.

predavaci konverzija

Konferencija nije namijenjena samo IT stručnjacima, nego i svima onima koji se bave poslovima u oblasti online marketinga, PR-a i kreiranja sadržaja.

Dodatnu zainteresovanost pobudiće i predavači koji su sastavni dio velikih uspješnih projekata iz regiona, koji svojim savjetima i iskustvima uvijek inspirišu i motivišu sve one koji razmišljaju o bavljenju e-businessom, i donose konkretne savjete za rješavanje neizbježnih kriza i problema koji prate svaki digitalni projekat.

„S obzirom da želimo da kvalitet konferencije i kompletnog projekta bude na vrhunskom nivou, odlučili smo da dovedemo samo najbolje regionalne stručnjake iz oblasti e-businessa i da fokus bude na širenju znanja i trendova, bez sponzorskih predavanja i nedokazanih predavača“, rekao je Nedim Šabić, supreme leader agencije seo.ba

Prema riječima Nemanje Krecelja, direktora agencije Grape, ideja za konferenciju se pojavila veoma davno, međutim nismo smatrali sve ove godine da je još pravo vrijeme za događaju na ovom nivou, jer je znanje o trendovima u ovoj oblasti jako sporo dolazilo u naš region. Konačno je došlo vrijeme kada je broj stručnjaka koji imaju zavidan nivo znanja dovoljno velik, kao i emancipacija publike koja je željna kvalitetnih predavanja i savjeta iz oblasti e-businessa.

Više o konferenciji, predavačima, temama i terminima predavanja možete saznati na www.konverzija.org