Konferencija “Žena – lider u digitalnom dobu” okupila preko 200 učesnika

Prva međunarodna konferencija “Žena – lider u digitalnom dobu” okupila je preko 200 učesnika sa ciljem umrežavanje žena u biznis-sektoru. Iz “Kluba poslovnih žena Republike Srpske”, koji je i organizator konferencije, ističu da je strateški cilj Kluba da osnaži ulogu žene u biznisu jer, kako kažu, žena kao lider itekako može da bude uspješna.   

“Mi smo htjeli da pokažemo da možemo funkcionisati na globalnom nivou. Pozitivna stvar za kompletnu regiju Republike Srpske”, kaže Vanja Petrović.

Perceptivne pozicije, liderstvo, žena i liderstvo, izazovi digitalnog doba-transformacijom do uspjeha teme su o kojima su govorili panelisti. Jedna od njih je i predstavnik kompanije “Prointer” Gordana Kovačević koja kaže da je ta kompanija podržala “Klub poslovnih žena” u organizaciji konferencije zbog  jačanja poslovne klime u Republici Srpskoj i uloge žene u tom procesu.

“Zadovoljstvo nam je što će ovdje danas biti potpisan memorandum i što će se ovjekovječiti da se, da ćemo podržavati ovakve manifestacije”, kaže Gordana Kovačević, menadžer za razvoj poslovanja “Prointer ITSS”

Na konferenciji je potpisan Regionalni memorandum o saradnji koji će ujediniti “Klub poslovnih žena Republike Srpske” sa sličnim organizacijama iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Ivana Radić predsjednica Udruženja iz Hrvatske koje postoji već dvije godine tvrdi da je ženama najbitnije dati vjetar u leđa, kao i da našim ženama nedostaje i malo više hrabrosti.

Klubu poslovnih žena Srpske podršku je pružio ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević koji kaže da je potrebno podići svijest žena o njihovom značaju u poslu. Sama činjenica da su žene vlasnice jedne trećine privrednih subjekata u Republici Srpskoj govori o njihovom doprinosu u  razvoju privrede Republike Srpske, ističe ministar.

Iz Kluba poslovnih žena Srpske poručuju da je ovo prvi korak te da nastavljaju dalje.

(atv)

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog