Vijesti 30.04.2018.

KONKURISALO 16 ORGANIZACIJA Grad podržao 13 projekata za mlade

ČITANJE: 1 minuta

Komisija za odabir projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade po javnom pozivu, razmatrala je i podržala 13 projekata, koji će biti sufinansirani iz budžeta u ovoj godini, u ukupnom iznosu od 54.409 KM.

Sa izabranim omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade, koji će realizovati predložene projekte, biće zaključeni ugovori.

-Iznosi sredstava određeni za podršku izabranim projektima su u skladu sa ostvarenim brojem bodova koji se unose u zbirnu tabelu. Omladinske organizacije i organizacije za mlade čiji će projekti biti sufinansirani sredstvima iz Budžeta Grada Banja Luka u 2018. godini, dužne su da Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u roku od 30 dana, od dana realizacije projekta dostave narativni i finansijski izvještaj na propisanim obrascima broj 3, 3a) i 3b) – naveli su iz nadležnog odjeljenja.

Inače, na Javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade iz budžeta Grada Banja Luka u 2018. godini, konkurisalo je 16 organizacija sa svojim projektima, od kojih jedan nije ostvario dovoljan broj bodova, a preostala dva nisu ispunila uslove Javnog poziva.

Rezultate javnog poziva pogledajte ovdje.