Vijesti 17.10.2021.

Konzul Atović i ranije svojim postupcima privlačio pažnju

ČITANJE: 2 minute

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović, čiji je poziv na rat preko “Tvitera” uz poklič “Alahu ekber”, prije nekoliko godina privukao je pažnju medija kada je djeci bez roditeljskog staranja u Banjaluci poklonio pakete hrane u kojima je većini proizvoda istekao rok trajanja.

Prije šest godina, tadašnji “Pres RS” pisao je da je Atović poklonio djeci pokvarene slatkiše, što su prenosili i drugi mediji.

Prema pisanju tog lista, on je štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci 90 paketa hrane u kojima je većini proizvoda istekao rok trajanja.

On je tada u svom službenom automobilu, i u pratnji kamiona punog paketa za djecu, došao u posjetu Domu “Rada Vranješević” i poklonio svakom djetetu po jedan paket sa hranom u kojem su se nalazili slatkiši, ali i konzervirano voće i povrće, kafa i sokovi, pisao je “Pres RS” u junu 2015. godine.

Po njegovom odlasku, vaspitači su otvorili pakete i ostali šokirani jer su, kako su mediji objavili, utvrdili da je većini proizvoda prošao rok.

Tadašnje rukovodstvo Doma “Rada Vranješević” odmah je reagovalo, sproveli su redovnu proceduru i paketi su povučeni iz vaspitnih grupa, tako da na svu sreću nijedno dijete nije konzumiralo sporne proizvode, ukazao je tada banjalučki list.

Atović je ponovo dospio u žižu javnosti sredinom ove sedmice kada je objavio tvit u kojem poziva na rat, a završio ga je uz poklič “Alahu ekber” pod kojim su izvođeni teroristički napadi po Evropi i svijetu.

On je u tvitu naveo gdje sve imaju oružje koje im je potrebno, a riječ je o mjestima u kojima je u Federaciji BiH smještena namjenska industrija.

“Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!. Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber”, napisao je Atović na “Tviteru”, pa kasnije ugasio nalog.

(Srna, E.M)