KREATIVNI MALIŠANI Počinju susreti dječjeg dramskog stvaralaštva

Susreti dječjeg dramskog stvaralaštva, u organizaciji dječjeg studija glume “Roda”, počinju sutra u 19 časova u Domu omladine i trajaće do nedjelje.

Mališane koji vole glumu i uživaju u njoj ovi susreti okupljaju po 12. put, a prema riječima Nevenke Rodić, umjetničkog rukovodioca “Rode”, svečano otvaranje okupiće mnoštvo gostiju koji će muzičkim i dramskim programom uveličati ovogodišnje Susrete.

Planirano je da u subotu nastupe djeca iz Martinbroda i Pozorište mladih “Dis”, dok će dan kasnije, odnosno u nedjelju nastupiti Gradsko kazalište mladih iz Viteza i Mali crkveni hor iz Doboja. Susreti se održavaju pod motom “Srećan ćeš biti svijete kad usrećiš dijete”.

ŠUKALO: Vladajuća većina sprečava razrješenje predmeta Dragičević

Odbijanjem uvrštavanja u dnevni red Izmjena Zakona o krivičnom postupku i Zakona javnim tužilaštvima, vladajuća većina je stala u zaštitu kriminala i tajkuna, tvrdi Adam Šukalo, predsjednik neformalnog antikorupcionog tima Narodne skupštine RS na pres konferenciji koja je upravo završena.

BESPLATAN KAMP Stotinu djece iz Banjaluke uživalo u Grčkoj

Stotinu djece uzrasta od devet do 14 godina iz Banjaluke, među kojima 60 članova Radničkog kulturno-umjetničkog društva “Pelagić” boravili su u Dječjem kampu “Skuras” na grčkom poluostrvu Halkidiki od 7. do 15. juna, a ovakav projekat biće realizovan i naredne godine.

Gradonačelnik sa direktorima škola, počinje sanacija…

Grad Banja Luka je rebalansom budžeta obezbijedio 200.000 KM za sanaciju osam banjalučkih osnovnih škola, te 140.000 za sanaciju krova Tehničke škole, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić nakon današnjeg sastanka sa direktorima ovih škola.