Vijesti 08.05.2018.

LAKŠI PUT OD ŠKOLE DO IGRALIŠTA Izgradili stazu za bolesnog dječaka

ČITANJE: 2 minute

Za Milana Šarića, učenika prvog razreda područnog odjeljenja Osnovne škole “Stanko Rakita” u naselju Debeljaci, koji boluje od kongenitalne miopatije i hronične respiratorne insuficijencije, izgrađena je betonska staza duga 80 metara, koja će mu pomoći da se lakše kreće od škole do školskog igrališta.

Milan, koji voli igru, pjesmu i životinje, još od svog trećeg mjeseca nalazi na se respiratoru za vještačko disanje, kreće se pomoću kolica, a tokom nastave uz njega je lični asistent.

Milenko Dujaković, direktor Osnovne škole “Stanko Rakita” u Vrbanji, kazao je da će staza mnogo pomoći ovom dječaku.

“Milan je vezan za invalidska kolica. On ima više oboljenja. Njegova majka je uvijek uz njega, a u radu mu pomažu i asistenti”, dodao je Dujaković.

Zoran Lukić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci, kazao je da je staza izgrađena sredstvima koje su mjesne zajednice dobile od grada u cilju realizacije manjih projekata.

“Dobili smo 2.500 KM od grada kako bismo mogli realizovati neki projekat”, kazao je Lukić.

Na nivou mjesne zajednice Debeljaci članovi Savjeta opredijelili su se da sagrade stazu za ovog mališana, koji se teško kreće.

Grad je u svakoj od 57 mjesnih zajednica finansirao po jedan projekat, u iznosu od 2.500 KM, a koji se odnose na uređenje prostora.

Milan nije bio u školi u ponedjeljak za vrijeme naše posjete i mnogo je nedostajao drugu Vuku Kobasu i ostalim drugarima iz razreda.

“Milan je dobar drug i mnogo ga volimo. Svaki put kada ne dođe na nastavu meni i drugima nedostaje. On mnogo voli životinje i mi mu pomažemo, a on nas uči o životinjama”, kazao je Vuk.

Dragana Grbić, Milanova učiteljica, istakla je da se novoizgrađena staza proteže od ulaza u školu do školskog igrališta, gdje učenici imaju časove iz fizičkog vaspitanja.

“Staza će pomoći Milanu da sa ostalim drugarima dođe do igrališa kada oni budu išli na čas fizičkog vaspitanja”, rekla je Grbićeva.

(Nezavisne)